Gülümseten düğün arabası yazıları

Konya'da evlenen çiftler tarafından gelin arabalarına yazılan sıradışı sözler görenleri hem gülümsetiyor hem düşündürüyor. Bir çift gelin arabasına, 'Aşkımız Beyşehir yolu gibi hiç bitmesin' yazdırdı

Konya'da geçtiğimiz hafta sonu düğünlerde patlama yaşandı. Şehirde sadece pazar günü onlarca düğün gerçekleştirildi. Kimi vatandaş düğün salonu tuttu, kimisi de özel gününü evinin bahçesinde geçirdi. Genç çiftlerin en çok tercih ettiği düğün salonlarından olan Yaka Marina, sadece pazar günü 5 düğüne ev sahipliği yaptı.

ESPRİLER GÖRENLERİ GÜLDÜRÜYOR

Düğünler için Konya'da bir günde 100'e yakın araç süslendi. Çiçekçilerin önünde sıra bekleyen gelin arabaları vardı. Çiçekçiler tam mesai yaptı. Gelin arabalarına yazılan sıradışı sözler ise dikkat çekti. Konya'da gelin arabalarına yazılan sıra dışı sözler hem gülümsetiyor hem de düşündürüyor. Hafta sonu evlenen bazı çiftler, gelin arabalarını nostaljik bebek, çiçek ve tüllerle süslemekle yetinirken, bazıları da mutlu günlerinden farklı bir anı kalması için arabalarına birbirinden ilginç mesajlar yazmayı tercih ediyor. Esprili yazılar görenleri güldürüyor. Pazar günü dünya evine giren bir çift de gelin arabasına, 'Aşkımız Beyşehir yolu gibi hiç bitmesin' yazdırdı.

GELİN ARABASI YAZILARI ÖNEMLİ

Gelin arabası yazıları hakkında bilgi veren çiçekçiler, "Düğünlerin olmazsa olmazıdır gelin arabaları. Kimi gelin en son model araba istiyor, kimi eldeki otomobili değerlendiriyor, kimi arkadaşın jön arabasını ödünç alıyor. Gelin arabaları bin bir çiçekle, kurdeleyle süsleniyor. Plakalarda ve arka camda yazıcak yazılar önemlidir. Evlenen çiftlerin isimlerinin baş harfleri olmazsa olmaz. Eskiden bu arabaların önüne birde gelin bebek koymak vacipti ancak son zamanlarda bebeklerin yerini beyaz şık buketler aldı. Zaman değişti. Sosyal medya çiçekçilerin ve çiftlerin işini kolaylaştırdı. Kimi hazır sözü alıp kullanıyor, kimi de üzerine düşünüp bulduğu yazıyı gelin arabasına yerleştiriyor" ifadelerini kullandı. 

MELEĞİMİ ALDIM CENNETE GİDİYORUM

Bazı gelin arabası yazıları şöyle: 'Nazar etme ne olur tavla seninde olur', 'Anlarsa bekar anlar gerisi bana ağlar', 'Anamın ilk gelini', 'İstedim vermediler kaçırırım dedim kendileri istediler,' 'Üzülme annesi kızın kalbimin birtanesi.' 'Meleğimi aldım cennete gidiyorum'. Düğün yoğunluğunun bir ay daha sürmesi bekleniyor. Öte yandan düğün sayısındaki artış birçok esnafın da yüzünü güldürdü.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri