Gülşehir Vadilerinde Cumhuriyet Yürüyüşü

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde 130 kişilik grup, Açıksaray Harabeleri ile Çat vadisinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi.Gülşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Açıksaray-Çat vadisi Cumhuriyet...

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde 130 kişilik grup, Açıksaray Harabeleri ile Çat vadisinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gülşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Açıksaray-Çat vadisi Cumhuriyet yürüyüşüne üniversite ve lise öğrencileri ile gençlerden oluşan yaklaşık 130 kişi katıldı. Gülşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Çevirme yaptığı açıklamada; ilçede yaşayan gençleri için sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, yürüyüşü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası olması münasebetiyle Cumhuriyet yürüyüşü olarak adlandırdıklarını kaydetti. Çevirme, Gülşehir’in tanıtımına ve turizmine katkıda bulunmak içinde gezi için Açıksaray- Mantarkaya bölgesini seçtiklerini de ifade etti.

Çat Kasabasından başlayan 7,5 kilometrelik alanda gerçekleşen yürüyüş yaklaşık 3 saat sürdü. Nevşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yahya Leblebici, Nevşehir Türk Ocakları Başkanı Mesut Erdoğan, Nevşehir İl Meclis Üyesi Hilmi Ergene’nin de katıldığı yürüyüş, Çat vadisinden başlayarak Gülşehir Açıksaray-Mantarkaya’da sona erdi. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy gençleri Açıksaray Mantarkaya’da karşılayarak tatlı ikramında bulundu. Burada odun ateşinde hazırlanan saç tavalar da gençlere ikram edildi.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy konuşmasında “Biz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençler talep etsinler biz onlara her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerinde destek veririz. Ayrıca Cumhuriyet Bayramına ithaf ettikleri yürüyüşte gençlerimizin Cumhuriyete gösterdikleri duyarlılık benim için ayrıca bir önem taşımaktadır” dedi.

Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Tayfur Urgenç, yürüyüş boyunca rehberlik yaparak Açıksaray-Çat vadisi tarihi ve turizm açısından önemi hakkında yürüyüş ekibine bilgi aktardı. Katılanlar ise vadide yürüyüş esnasında bol bol sonbahar manzara resmi çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri