Gülnar'da Zabıta Gıda Üreten İşyerlerini Denetledi

Mersin’in Gülnar ilçesinde zabıta ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi yapan iş yerlerini denetledi. Fırın ve pastanelerde sağlık ve hijyen denetimi yapan ekipler, ekmeklerin gramajını, hijyen kurallarına...

Mersin’in Gülnar ilçesinde zabıta ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

Fırın ve pastanelerde sağlık ve hijyen denetimi yapan ekipler, ekmeklerin gramajını, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, çalışanların muayene kartlarını ve işyerinin çalışma evraklarını kontrol etti.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel; hizmet önceliklerinin birinci sırasının halkın sağlığının korunması olduğunu belirterek, gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerinin aralıksız süreceğini dile getirdi. Başkan Günel, "İlçemizdeki fırınların ve gıda üretimi yapan işyerlerini özellikle gıda mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlarımız ile birlikte zabıta ekiplerimizin kontrolünde rutin denetimlerini yapıyoruz. Gramaj, temizlik ve var olan teknik şartnameleri yerine getirip getirmediklerini kontrol ediyoruz. Eksiği olan işyerlerini ikaz etmek suretiyle eksikliklerin tamamlanmasını sağlıyoruz." dedi.

Denetimlerin, tüm esnafları kapsayacak şekilde devam edeceğini kaydeden Günel, "Sağlık bizim için gerçekten çok önemli. Sağlık anlamında özellikle gıda üretimi yapan yerlerin daha hijyenik şartlarda üretim yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri