Güllüce'den Bütün Belediye Başkanlarına Çağrı: Türkiye’yi Yenileyelim

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2 bin 772 konutluk Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü imza töreninde diğer belediye başkanlarına seslendi. Güllüce, "Ben bütün Türkiye’deki belediye başkanlarına parti farkı gözetmeden bütün...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2 bin 772 konutluk Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü imza töreninde diğer belediye başkanlarına seslendi. Güllüce, "Ben bütün Türkiye’deki belediye başkanlarına parti farkı gözetmeden bütün belediye başkanlarına Elmadağ Belediye başkanı ve bu işe girmiş çalışmakta olan örnekler ortaya koyan belediye başkanları gibi onlarda önümüze gelsinler birlikte bu Türkiye’yi yenileyelim." dedi.

2 bin 772 konutluk Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü, Bakan İdris Güllüce ile Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve davetlilerin katılımıyla imzalandı. Törende konuşan Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm alanında başlattıkları seferberliğe yeni bir halka daha eklediklerini söyledi.

Güllüce, Bakanlığın temel gayreti ve kastı, Türk insanın layık olduğu standartlarda yaşaması gerektiğini ifade ederek “Deprem ve afet risklerine karşı olumsuz binaların ortadan kaldırılmasıdır. Bu projede ikisini birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz. Artık 2014 Türkiye’sinin standartlarına uygun bir şehir bir yaşam alanı oluşacaktır.” şeklinde konuştu.

TOKİ konutlarının yapımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güllüce, şöyle devam etti: "Kentsel Dönüşümle ilgili de bir hayli yol alındığını bildiğiniz gibi kentsel dönüşümü TOKİ yapıyor. Her ne kadar Başbakanlık’a direk bağlı ve bizimle organik bir bağı yoksa da planlar yönüyle bir müşterekliğimiz var. Türkiye’de TOKİ hem çok büyük bir konut açığını kapatmıştır 600 bine yakın konut yapmıştır. Konut yapımında Türkiye’nin orta ve alt gelir gruplarının ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kentsel Dönüşüm noktasında çok ciddi merhale kat etmiştir. Şahıslar kentsel dönüşümü kendileri yapıyor. Kendi binasını kendisi yapıyor. Belediyeler, belediye kanuna dayanarak yapıyorlar."

"2014 TÜRKİYE’SİNE UYGUN SOKAKLARIMIZ, CADDELERİMİZ OLSUN"

Güllüce, Türkiye genelinde Kentsel Dönüşüm hızının arttığına dikkat çekerek “Ben bütün Türkiye’deki belediye başkanlarına parti farkı gözetmeden bütün belediye başkanlarına Elmadağ Belediye başkanı ve bu işe girmiş çalışmakta olan örnekler ortaya koyan belediye başkanları gibi onlarda önümüze gelsinler birlikte bu Türkiye’yi yenileyelim. Yeni Türkiye’nin yeni semtlerini, yeni ilçelerini oluşturalım hem afet riski problemi olmayan mekanlara kavuşalım hem de 2014 ‘ün Türkiye’sine uygun sokaklarımız, caddelerimiz, semtlerimiz olsun diyorum.” dedi.

"2 BİN 772 KONUT KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞALATILDI"

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de kentsel dönüşüm çalışması hakkında "Toplamda 2 bin 772 konut, 70 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm çalışması başlatıldı. Bu çalışma ile önce hayal ama şimdi gerçek oluyor. Şu anda konuşma sözleşme, halka sözleşme aşamasına gelmiş orada bin 239 hak sahibinden 450 kişi ile görüşüldü. Yaklaşık bunların yüzde 30 ile sözleşme imzalandı. Birinci etap olan rezerv alanındaki 952 konutluk ilk etabın başlanmasına çok az kaldı." bilgisini paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri