Güllüce: Çed Raporu Nihai Bir Hal Değil, Bir Taahhüt Zinciridir

Çevre ve Şehirçilik Bakanı İdris Güllüce, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2 milyon ağacın kesilmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED raporu alındığı ile ilgili "ÇED Raporu nihai bir hal değil, bir taahhüt zinciridir."...

Çevre ve Şehirçilik Bakanı İdris Güllüce, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2 milyon ağacın kesilmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED raporu alındığı ile ilgili "ÇED Raporu nihai bir hal değil, bir taahhüt zinciridir." dedi.

    Bakan İdris Güllüce, programları çerçevesinde dün gece Sivas’a geldi. Bakan Güllüce, "ÇED raporu, taahhütler zinciridir. Başkasının ne yapıp yapmayacağını kontrol etme, herkesin yanında durup bak şunu yapma diyen bir kurum değil. ÇED bir taahhüt zinciri. ‘Ben şunları şunları yapacağım. O şekilde madeni çalıştırabilir miyim’ Biz de diyoruz ki ‘sen şunları yerine getirirsen o madeni çalıştırabilirsin’. Tabi o taahhüt edilen şeyleri getirip getirmeyeceğini zaman içerisinde denetleyeceğiz. Uygulanma esnasında çıkıyor. Bunu iyi bilmek lazım. ÇED raporu bir ruhsat değil bir taahhütler zinciridir. Bu raporu alan vatandaş hangi doğruları ya da yanlışları yapacak bunlar uygulamada belli olacak, o denetleniyordur zaten. Çevre Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'ndan işe başladıkları zaman ruhsat alırlar zaten. Bu rakam nasıl sayılmış, meçhul o sözler."Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Sivas’tan göçün önlenmesi için ne yapıp yapıp hemşehrilerin ve hükümetin omuz omuza vererek ilin sanayileşmesi, üretimin ve ihracatın artması konusunda projeler yapması gerekiyor. Belediyenin, milletvekillerinin, hükümetin, yerel ve merkezi yönetimin tüm unsurlarının bir araya gelerek bir çaba harcamamız lazım." şeklinde konuştu.

    Sabah ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Güllüce, burada şeref defterini imzaladı. Vali Alim Barut ziyaretin anısına İdris Güllüce’ye plaket takdim etti.

    Şehir ile ilgili Vali Alim Barut’tan bilgi alan Bakan İdris Güllüce, Sivas’ın güzel bir şehir olduğunu ancak sürekli olarak göç vermeye devam ettiğini belirterek "En azından son 10 yılda göç azaldı ve belkide durma noktasına geldi. Hatta İstanbul’daki dostlarımızı geriye doğru göçün başladığını söylüyor ki bu iyi bir şey. Ne yapıp yapıp Sivaslıların, hükümetin ve hepimizin omuz omuza vererek, Sivas’ın sanayileşmesi, üretimin ve ihracatın artması konusunda projeler yapması gerekiyor. Belediyenin, milletvekillerinin, hükümetin, yerel ve merkezi yönetimin tüm unsurlarının bir araya gelerek bir çaba harcamamız lazım.” dedi.

    "Sivas’a herkesi davet ediyorum. Dinlenmek için çok iyi bir yer. O yüzden tatilde herkes gelsin. Dinlenme yeri olarak çok iyi bir yer." diyen Bakan Güllüce, "Bugün çok büyük bir yurt temeli atacağız. Üniversite yurtlarını Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı yapar bizde mühendislik, inşaat kontrol ve kısmını yaparız. İnşallah Sivas’ın yurt açığı bu ilavelerle kapanır." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri