Gülen teklif etti, aleviler kabul etti

Cem Vakfı Başkanı ve Akil İnsanlardan İzzettin Doğan canlı yayında Gülen Cemaati'yle yapacakları bir projeyi açıkladı.

Cem Vakfı Başkanı  İzzettin Doğan, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in hazırlayıp sunduğu Neler programına konuk oldu.

Dündan bugüne Alevilik ve Cemevi tartışmaları hakkında konuşan Doğan, "Devlet her yurttaştan eşit olarak vergisini alıyor fakat eşit olarak ibadet hakkı getirmiyor. Diyanet'in bütçesini Alevi vatandaşlar da karşılıyor ancak Cemevleri Diyanet tarafından tanınmıyor" dedi.

Programı sunan Ahmet Böken'in, "Cemevi ile Cami'nin bir arada olması düşünülemez mi" şeklindeki soruya "elbette" karşılığını veren Doğan, çok ilginç bir sırrı da açıkladı. Doğan; Fethullah Gülen'den kendisine böyle bir teklifin geldiğini söyledi ve bu sözleriyle programa damga vurdu.

İzzettin Doğan, Gülen tarafından kendisine "Cami ile Cemevinin aynı bahçede olduğu" bir proje teklif ettiğini ve kendisinin de bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Ayrıca kendisinin de bu projeye ek olarak bir de "aşevi" olması teklifinde bulunduğunu da açıkladı. "Camiler ve Cemevleri yalnızca ibadethane olmaktan çıkmalı" diyen İzzettin Doğan, "Yani bir bakıma Cami, Cemevi ve aşevi şeklinde bir konsept düşündük" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri