Gül'den ilk İmralı yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Afyon'da İmralı görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu. Gül Devlete güvenilmesi gerektiğini ve barışı isteyen herkesin aklını başına alması gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Herkesin aklını başına alması, düşünmesi ve eğer 'Acılar dinsin, kan dursun' deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğimizdeki beraberliğimize, bütün halkımızın hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikalar takip edilebilir. Ama her şeyden önce ne yapılması gerekiyorsa eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekeni yapmaları gerekir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye gibi demokratik bir ülkede herkesin fikrini söyleyebileceğini ve konuşabileceğini belirterek, ''Ama biraz da konuşmaması gerekenler var. Konuşma yerine iş yapması gerekenler var'' dedi.

Şahit olduğuğumuz yeni bir çalışma var. Bizim amacımız terörü yok etmektir. Tabiki herkes konuşabilir fikrini söyleyebilir. Ama bu konuda iş yapması gereken kişiler konuşmamalı. Devlet birliğimiz, bütündüğümüz tehdit altında tutulamaz. Devlete güvenilmesi gerekir.

Dünyanın her tarafındaki terör örgütleri aynı duruma düşmüştür. Herkes barışı isitiyorsa, aklını başına almalı.

Bir tarafta Suriye'de bir tarafta Irak'ta olağanüstü olaylar oluyor. Biz Türkiye olarak kendimizi sağlamlaştırma yolundayız. Bize karşı bazı oluşumlar söz konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri