Gülbahar Hatun, Öğrencilerle Birlikte Velileri De Teog'a Hazırlıyor

İlk defa geçtiğimiz yıl uygulanan ve yerleştirme sonuçlarıyla ilgili tartışmaların bitmediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ikincisi bu yıl yapılacak. Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları da öğrencilerinin...

İlk defa geçtiğimiz yıl uygulanan ve yerleştirme sonuçlarıyla ilgili tartışmaların bitmediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ikincisi bu yıl yapılacak. Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları da öğrencilerinin yanı sıra velilerini de şimdiden TEOG’a hazırlıyor. Okulların açılmasıyla yoğun bir ders temposuna başlayan 8. sınıf öğrencileri ile veliler de düzenlenen seminerlerle sınav sistemi hakkında bilgilendiriliyor.

Rehberlik ve Danışman Uzmanı Hakan Hoş, öğrencilere, verimli ders çalıma tekniklerini anlatırken, Müdür Yardımcısı Ayhan Gültepe de TEOG sınavı hakkında velilere teferruatlı bilgiler verdi. Velilere, çocuklarının motivasyonun sağlanması noktasında yapmaları gerekenler anlatıldı. Hakan Hoş, özellikle 8. sınıf öğrencilerin sınavdan dolayı üzerlerinde yoğun bir stres taşıdıklarını belirterek, çocukların sınav sürecini daha az olumsuz etkiyle atlatabilmesi için velilerin de dikkat etmeleri gereken bir takım hususlar olduğunu kaydetti. Hoş, “Elbette çocuklarımız planlı ve önceki yıllara göre daha fazla ders çalışacaklar. Hedeflerine ulaşmaları adına velilerin, evde iyi bir çalışma ortamı hazırlamaları gerekir. Bununla birlikte sınavdan dolayı aşırı kaygı yaşayan çocuklarımıza anne ve babaların daha şefkatli yaklaşması gerekir. Bu sınavın hayat için bir basamak olduğunu ama dünyanın sonu olmadığını, çocuklarına sınavda ne sonuç alırsa alsın kendileri i için çok değerli olduklarını mutlaka ifade etmeleri gerekir.” dedi.

Müdür Yardımcısı Ayhan Gültepe de bu yıl ikincisi yapılacak olan TEOG’a kurum olarak her yönüyle hazır olduklarını belirtti. Öğrencilerini hafta içi ve hafta sonu etüt çalışmalarıyla eksiklerini kapatmaları için fırsatlar sunacaklarını anlatan Gültepe, “Haftalık yapacağımız ölçme değerlendirme sınavları ile öğrencilerimizin eksikliklerini anında telafi edeceğiz. Öğrencilerimiz için yeterli sayıda oluşturduğumuz kaynaklarla, sınavlara kadar yoğun bir şekilde hazırlık yapacağız. Gülbahar Hatun İlköğretim Kurumu olarak velilerimizin endişeye kapılmadan, öğrencilerimizin de ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde görebileceği bir dönem geçireceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri