Gül: Dershanelerle İlgili Tartışma Kırgınlıklara Ve Üzüntülere Sebep Vermemeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan kanun ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan kanun ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir kanun yapma süreci olduğunu ve yasa yapma süreci içerisinde bütün konuların tartılıp, konuşulacağını belirten Gül, “Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkes mutlaka fikrini söylemesi gerekir. Herkesin kendi açısından doğrularını ortaya koyabilir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapılır. Muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaktır. Şüphesiz ki hükümetimiz bütün bunları dikkate alacaktır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyorum." dedi.

    Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 22-23 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği Ordu- Giresun gezisine Ordu’dan başladı. Ordu Valiliği önünde vatandaşlara hitap eden Gül, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Bir gazetecinin ‘Dershaneler ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Dershane sahiplerinin açıklamalarına göre 3 bin civarında dershanenin sadece yüzde 7’sinin dönüşebileceği dile getiriliyor. Hizmetin dershaneleri ile ilgili Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’den bunların devlete devredilebileceği açıklaması geldi. Son tartışmaları nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Gül şu cevabı verdi; “Kanun yapma süreci var. bu yasa yapma süreci içerisinde bütün bunlar tartışılır konuşulur. Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkes mutlaka fikrini söylemesi gerekir. Herkesin kendi açısından doğrularını ortaya koyabilir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapılır. Muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaktır. Şüphesiz ki hükümetimiz bütün bunları dikkate alacaktır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyorum.”

    Başka bir gazetecinin, “Fethullah Gülen’in sizinde aranızda bulunduğu kişilere bir mektup gönderdiği ile ilgili ne söyleyecek siniz?” sorusuna ise Gül, “Şüphesiz ki herkes sivil toplum örgütlerinin çeşitli temsilcilerinden bu konu ile ilgili görüşlerini iletiyorlar. Bunları ben okuyorum ve bu çerçeve içinde bu süreç içinde görüşlerimi kanun yapılırken muhakkak ki kanun yapılırken yetkililerle paylaşıyorum.” diye cevapladı.

    AK Parti Milletvekili İdris Bal’ın dershanelerle ilgili çıkışı nedeniyle partiden ihraç edilmesinin gündemde olduğunu hatırlatılması üzerine Gül, “Ben Ak Partinin kurucularındanım. Şuanda anayasal görevim icabı bu konulara girmem doğru olmaz.” şeklinde konuştu.

    "HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KESİNLİKLE KARŞIYIZ HİÇBİR ŞEKİLDE HOŞ GÖRMEYİZ"

    Başka bir gazetecinin, “Jandarma Emniyet ve MİT’in terör eylemlerinde kullanılacak 4 aracın peşinde olduğu yönünde istihbarat raporları var. Araçlarında PKK ve El Kaide bağlantılı olduğu yönünde bilgiler var size bu konuda istihbarat bilgileri ulaştı mı?” sorusuna Gül, “Bu konularda devletimizin bütün ilgili birimleri teyakkuz halindedir. Teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmez. Terör hiçbir şekilde gerekçelendirmez. Şuanda Türkiye’den kurtulması ve istikrarın hakim olması kardeşliğin ve barışın bu ülkede hakim olması bir çalışma yürütülüyor. Bunun değerini bilmek gerek. Ne kadar çok sıcak ortam içinde olursanız o kadar çok çatışma olur. Ne kadar çok özgüven içinde konuşarak problemleri çözelim derseniz herkes birbirini daha çok anlamaya başlar. Bunu bozucu herhangi bir eylem herhangi bir saldırı söz konusu olursa güvenlik güçlerimizin hepsinin talimatı tamdır. Gereğini yaparlar ve buna asla müsamaha göstermezler. Terörün başka bir ayağı olarak görülen diğer mevzular ise dünyanın çeşitli yerlerinde terör saldırıları olmuştur. Geçenlerde Beyrut’ta bir saldırı olmuştur ve bundan büyük bir üzüntü duyduğumuzu dile getirdik. Türkiye her türlü radikalizme karşıdır. Bu konuda çok dikkatlidir. Bugün eğer birisine yapılanı hoş görürseniz yarın o size döner. Onun için Türkiye’nin terörle ilgili pozisyonu tereddütsüz çok sağlamdır ve gayet ilkeli ve prensipli bir şekildedir. Bazı ülkelerde Türkiye’nin Suriye’deki terörle bağdaşıp grupları destekliyor veya onlara ortam çıkartıyor gibi tehditlerini görüyorum. Bununla ilgili dikkatleri çekmiştim. Bunlar Türkiye’ye karşı haksızlıktır. Türkiye terörün ne amaçla olursa olsun her türlüsüne karşıdır. Yeri geldiğinde tedbirleri alır. Kendi ülkemiz başta 10 sene önce İstanbul’da bu örgütün saldırılarına karşı karşıya olmuştu ve çok büyük kayıplar vermişti. Onun için hangi ismi ne olursa olsun her türlü terör örgütüne kesinlikle karşıyız hiçbir şekilde hoş görmeyiz ve çok sağlam bir duruşumuz var.” cevabını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri