Gül Çiftinin 7 Yılını Anlatan Kitaplar Yarın Tarabya'da Tanıtılacak

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıllık döneminin anlatıldığı kitaplarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı yarın (26 Ağustos) Salı günü İstanbul Tarabya Köşkü’nde...

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıllık döneminin anlatıldığı kitaplarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı yarın (26 Ağustos) Salı günü İstanbul Tarabya Köşkü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı görev süresinin dolmasına birkaç gün kala Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ün Çankaya Köşkü’ndeki 7 yıllık faaliyet ve çalışmaları üç kitapta toplandı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2007-2014 döneminde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin yer aldığı “Adım Adım Geleceğe” adlı eserde “Türkiye Okuyor” ve “Diyabeti Durduralım” gibi geniş katılımlı projelerden söz ediliyor.

“Çankaya’nın Hazineleri” başlığını taşıyan kitapta ise Köşk’ün koleksiyonunda bulunan seçme eserlerin görselleri yer aldı. 263 sayfalık geniş ebatlı kitapta Çankaya Köşkü’nde yer alan kristal, gümüş, heykel, halı ve mobilya gibi eserlerin tanıtımı ve restorasyon çalışmaları yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından basılan ve serinin üçüncü kitabı olan “İhtimam Zarafet Lezzet: Çankaya Köşkü’nün Mutfağı, Sofraları, Davetleri” adlı eserde Hayrünnisa Gül’ün Köşk'ün dekorunun yenilenmesine, mutfağına ve davetlerin organizasyonuna dair yaptığı titiz çalışmalar resimlerle birlikte aktarıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri