Güçlü lobi atağı

Mustafa Ulu, ''Konya'nın Konyalı hemşehri dernekleri ile Türkiye genelindeki Konyalı etkin isimleri bir araya getirerek güçlü bir lobi oluşturmak için'' harekete geçtiklerini söyledi.
Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) 2. Başkanı Mustafa Ulu yaptığı açıklamada, Konya'nın 2 milyonu aşkın nüfusu, Mevlana'sı, güçlü sanayisi ve tarımsal faaliyetleriyle son yıllarda ağırlığını giderek daha fazla hissettiren bir kent olduğunu anlattı.
Bugüne kadar diğer kentlere göre devlet yatırımlarından yeteri kadar yararlanamamış Konya'nın bugün geldiği noktaya çalışkan ve özverili insanı sayesinde ulaştığını savunan Ulu, ancak Konya'nın siyasette, sanayide ve kültürel açılımlarda daha üst sıraları hak ettiğini vurguladı.
Konya'nın sadece Konya kentinden ibaret olmadığını, yıllar önce yoğun şekilde dışarıya göç vermesi nedeniyle kentin dışında en az 4 Konya nüfusu kadar daha Konyalı bulunduğunu dile getiren Ulu, Konya dışındaki kentlerde ve Avrupa'da yaşayan hemşehrilerin bugüne kadar, ancak bulundukları yerde dernekler kurarak bağımsız şekilde faaliyet gösterdiklerini anlattı.
Konya dışında bulunan Konyalıların pek çoğunun yaşadıkları yerde etkin ve öncü konumdaki kişiler olduklarını dile getiren Ulu, ancak Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Konyalı hemşehri dernekleri birbirlerinden bağımsız hareket ettikleri için ortaya bir güç birliğinin çıkamadığını ifade etti.
Mustafa Ulu, 2005 yılında İzmir merkezli kurulan KONFED'in kendi başlarına faaliyetler düzenleyen Konyalı derneklerini bir araya getirmeyi amaçladığını, bugüne kadar 13 ilde 100'den fazla derneğin bu federasyonun çatısı altında toplandığını ifade etti.
300'DEN FAZLA KONYALI DERNEĞİ VAR-
Türkiye ve Avrupa'da 300'den fazla Konyalı yardımlaşma ve dayanışma derneğinin bulunduğunu dile getiren Ulu, ''KONFED, tüm bu dernekleri ortak hareket edilmesi, güç birliği oluşturulması amacıyla sürekli olarak toplantılarla bir araya getirmek için bir çalışma başlattı. Konya'nın hak ettiği siyasi, ekonomik ve kültürel haklarını elde edebilmesi için tüm hemşehri dernekleri ile Türkiye genelindeki Konyalı etkin isimleri bir araya getirerek güçlü bir lobi oluşturmak için harekete geçtik'' dedi.
Başkanlığını yaptığı Konya Genç İş Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (KOGEYAD) de katkılarıyla KONFED'in, 14 Martta Konya Dedeman Otelde çok kapsamlı bir etkinliğe imza atacağını belirten Ulu, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 800 etkin Konyalının katılımıyla 'Konyalılar Kucaklaşıyor' konulu bir toplantı düzenleyeceğiz. Konya'nın ve Konyalıların sorunlarının çözümü ve güç birliği için ilk önemli adım olma özelliği taşıyacak bu toplantının son derece verimli geçmesini bekliyoruz. Bundan sonra her yıl tekrarlanacak olan bu toplantıda, Konya'nın karşı karşıya oldu sorunlar tek tek masaya yatırılacak. Örneğin Konya, siyasi arenada yeterince güçlü bir şekilde temsil edilmiyor. Biz birlik olup milletvekillerimizin arkasında durduğumuzu göstereceğiz. Böylece milletvekillerimiz daha etkin hale gelecek, Konya için Ankara'dan verilecek kararlarda ve yatırımların bölgeye yönlendirilmesinde aktif rol üstlenebilecekler.''
İMAJ DEĞİL, DOĞRU TANITILAMAMA SORUNU
Aynı birlik ve beraberliği her alanda göstermeyi planladıklarını dile getiren Mustafa Ulu, şöyle devam etti:
''Konya dışında yaşayan Konyalıların, kendilerini doğru tanıtma imkanı bulmaları nedeniyle yaşamadıkları, ancak Konya kenti için söz konusu olan bir imaj problemi var. Geçmiş yıllarda çoğu medyanın abartılı haberlerinden kaynaklanan imaj sorunu, halletmek istediğimiz problemler arasında geliyor. 90 bin üniversite öğrencisi bulunan Konya'ya öğrenciler endişeyle geliyorlar, sevip bağlandıkları şehirden ayrılırken ise kentin gönüllü tanıtım elçileri oluyorlar. Yani Konya'ya gelip Konyalıyı tanıyanlar, kent hakkındaki yanlış imajın hiç bir gerçekliğinin olmadığını yerinde görüp öğreniyor. Yani Konya'nın aslında bir imaj değil doğru tanıtılamama sorunu var. Konya'nın üzerine adeta yapışan yanlış imajından kurtulması için tüm Konyalılar olarak güç birliği yapıp Konya'nın doğru şekilde tanıtımını gerçekleştireceğiz.''
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri