Güçlü bir işaret verin

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: Konya yeniden bayrağı eline alıyor. Konyadan güçlü bir işaret fişeği atın. Brükselden Washingtondan görünsün. Ver oyunu, boz oyunu.

“ACIYI PAYLAŞIYORUZ, GÖKSU ADAYIMIZI ÇEKTİK”

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazası nedeniyle ‘Büyük Konya Mitingi’ni iptal eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sırasıyla Mevlâna Türbesi’ni ziyaret etti. Parti il merkezinde Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşadığı elim kazadan duyduğu üzüntüyü belirterek konuşmasına başlayan Kurtulmuş, acıyı paylaşmak için Göksu’da belediye başkan adaylarını çektiklerini ifade etti.
ÇİFTÇİ İPOTEK ALTINDA, KREDİ KARTI ALARM VERİYOR
Numan Kurtulmuş şunları söyledi: “Konya’da çiftçilerin yüzde 70’inin arazileri ipoteklidir. Türkiye’de 2 milyon 300 bin insan kredi kartı borçlusudur. Dünyada en yüksek kredi kartı faiz oranı bizdedir. Bu insanlarımızın hiçbir şekilde kredi kartı borcunu ödemesi mümkün değildir. Kredi kartları peynir-ekmek gibi dağıtılırken Sayın Başbakan neredeydi? Saadet Partisi, Yeniden Büyük Türkiye Modeli ile IMF politikalarını elinin tersiyle itip çöpe atacaktır.”

İŞARET FİŞEĞİ BRÜKSEL’DEN, WASHİNGTON’DAN GÖRÜNSÜN
“Bizim arkadaşlarımız yapıyor, sonra gelenler ‘satalım’ diyor. Konya’da Mustafa Özkafa güçlüklerle Selçuklu Kulesi’ni yaptı. Daha sonra gelenler Kule’yi sattı. Bir sürü araziyi sattılar. Şimdi bu ülkenin madenlerini satmayı, belediye şirketlerini özelleştirmeyi düşünüyorlar. Çünkü küresel beyler öyle istiyor. 2009 seçimleri bir atlama-sıçrama tahtasıdır. Konya bunun işaret fişeğini atacaktır. Öyle bir işaret fişeği atın ki Brüksel’den, Washington’dan, Tel Aviv’den görünsün.”

Ver oyunu, boz oyunu!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Konya’da düzenlenecek olan mitingin iptal edilmesine rağmen Konya’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği elim kaza nedeniyle mitinglerine son veren Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Konya’ya gelerek partililerle buluştu. Dün sabah saatlerinden Konya’ya gelen Numan Kurtulmuş, Mevlâna Müzesi ziyareti ve Cuma namazının ardından Saadet Partisi İl Başkanlığı’na geçerek bir basın toplantısı düzenledi. Partili gençlerin coşkuyla karşıladığı ve çok sayıda basın mensubu tarafından takip edilen toplantıda Numan Kurtulmuş, Konya’dan dünyaya bir işaret fişeği gönderileceğini vurguladı.
SAADET GÖKSUN ADAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği kaza nedeniyle yapacakları mitingleri iptal ettiklerini bildiren Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine ziyarette bulunduklarını söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun sağlam karakterli bir Müslüman, bir vatansever ve iyi bir siyaset adamı olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, sevinçli bir haber almayı umut ettiklerini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun eş, dost, akraba ve yakınlarına Allah’tan sabır dileyen Kurtulmuş, BBP liderine olan saygı ve muhabbetlerinden dolayı Göksun İlçesi’ndeki belediye başkan adayını geri çektiklerini açıkladı. Olayın üzerinden onca zaman geçmesine rağmen enkaza ulaşılamamış olmasının Türkiye’nin teknolojik açıdan eksikliğini ortaya koyduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu tür olayların yeniden yaşanmamasını umut ettiklerini bildirdi.
SAADET BUNDAN SONRA SİYASETİN GÖZDESİ OLACAK
Seçim süreci hakkında da değerlendirmede bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bazı parti liderlerinin meydanlarda kullandığı üslubu eleştirerek, “Türkiye bir seçim kampanyasını daha geride bıraktı. Üzülerek söylüyorum ki, siyasi üslup çok kötüydü. Saadet Partisi olarak bizim diğerlerinden farkımız, seçim meydanlarında birilerine atıp tutarak rant elde etmeye çalışmamamızdır. Biz diğerlerinin yaptığı gibi meydanlarda atıp tutmadık, ülkenin sorunlarına çözüm üretmeye yönelik eğilimlerde ve önerilerde bulunduk. Bu nedenle de bütün Türkiye’nin gözdesi olduk” dedi. Saadet Partisi’nin bu şekilde, bundan sonraki süreçte siyasetin merkezi haline geleceğini ifade eden SP lideri Kurtulmuş, “Kararlı tutumumuzla herkesin takdirini topladık. Muktedir siyasetin yegane adresi biziz. Politikadaki yanlışları biliyoruz. Bu yanlışları düzeltmek ve yeni bir çıkış yolu ortaya koymak için bu yola çıktık. Biz şu veya bu partisine rakip değiliz. Sözlerini açıkça ifade eden bir parti olarak bir amaç belirledik. Bizim amacımız, “Türkiye’nin üzerine giydirilmeye çalışılan dar gömleği çıkarıp atmaktır. Bu mücadeleyi yaparken önümüze koyulan hile ve tuzaklar bizi yıldırmayacak, asla yolumuzdan dönmemize neden olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
‘KOSTÜMLER ÜZERİNE SİYASET YAPMAYALIM’
Değiştirme düşüncesiyle iş başına gelen iktidar partisinin ülkenin gelişmesi üzerine hiçbir değişiklik yapamamakla birlikte kostüm siyasetini geçemediğini dile getiren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Eğer siyaset kostüm üzerine yapılacaksa biz de bu yolda Fatih Sultan Mehmet’in kaftanını giyip siyaset yapmaya karar verdik” dedi. Muktedir siyasetin merkezinin Saadet Partisi olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Kurtulmuş, 2000 yılından bu yana yapılan yanlış siyasetler neticesinde Türkiye’nin ekonomisinde büyük gerilemeler olduğunu anlattı. Yapılan yanlış politikalar neticesinde halkın işsiz kaldığını, üreticinin üretim yapamadığını ve vatandaşın borç batağına battığını kaydeden Numan Kurtulmuş, bu durumdan kurtulmak için öncelikle IMF ile olan anlaşmalara son verilmesi gerektiğini vurguladı. 2 sene önce Konya’da gösterişle açılan 110 fabrikadan bugün kaç tanesinin açık olduğunu merak ettiğini söyleyen Numan Kurtulmuş, özelleştirme adına satılan milli sermayeden elde edilen gelirlerin de IMF’ye olan faiz borcunun ödenmesi için kullanıldığını dile getirdi.
‘KALKINMAK İÇİN YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE MODELİ’
Türkiye’nin kalkınması için dış kuvvetlere ihtiyaç olmadığını ve dışarıdan alınan kaynakların her zaman için ülkeyi zarara uğratacağını ifade eden Numan Kurtulmuş, “Yerli yer altı ve yer üstü kaynaklarımız bize yetecek kadar çoktur. Ancak biz bunları kullanmasını ve işletmesini bilmiyoruz. Türkiye’nin kalkınması için bir model lazımsa bu model yeniden büyük Türkiye olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan’ın seçim mitinglerinden birinde yaptığı konuşmada ‘İşsizliğe çözüm önerisi olan varsa gelsin’ diyerek çaresizliğini ortaya koyduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin ekonomik restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı. Son yıllarda ekonomide yapılan yanlış uygulamaların en çok da vatandaşı etkilediğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Kredi kartı, ülkemizdeki en büyük ekonomik problemlerden bir tanesidir. Başbakan diyor ki, ‘Kredi kartı mağduruyum diyen vatandaş dürüst davranmıyor. Madem ödeyemeyecek durumdasın neden aldın kredi kartını’ diye konuşuyor. Ancak Başbakan bir noktayı atlıyor, o kredi kartları zamanında sokaklarda dağıtıldı. Vatandaş isteyerek almadı onları. Telefon açıp zorla verdiler, kabul etmedi kargoyla gönderdiler. Buna çözüm üretmek ise devletin başındaki yöneticilerin asli görevidir. Başbakan böyle davranarak kredi kartı mağduru olan 2 milyon 300 bin kişiyi elinin tersi ile itmiş oluyor” diyerek Başbakan’a tepki gösterdi. Konya’nın bir tarım merkezi olduğuna değinen Kurtulmuş, “Çiftçinin yüzde 70’i ekip diktiği toprağını, tarlasını ipotek etmiş durumda. Bunların hepsi IMF’ye bağlı dış politikadan kaynaklanıyor” dedi.
‘BİZ YAPALIM DİYORUZ, ONLAR SATALIM DİYOR’
Türkiye’nin yer altı ve yer üstü kaynaklarının yanı sıra genç nüfusu ile de zengin ve üretken bir ülke olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, bir ülkenin ancak bu kadar işsiz hale getirilebileceğini vurguladı. Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirildiğini anlatan Kurtulmuş, “Seçim ziyaretleri sırasında gezdiğimiz illerde bir çok tarlanın ekilmemiş olduğunu gördük. Bunun yanında eskiden olduğu gibi büyük koyun sürülerine de rastlayamadık. Yerinde yaptığımız gözlemlere göre ülkede tarım ve hayvancılık bitirilmek isteniyor. Oysa ki, Türkiye ekonomisinin dayandığı temellerden bir tanesi de tarımdır” diye konuştu. Ülkenin öz kaynaklarının satılmasına da tepki gösteren Kurtulmuş, “İktidarda oldukları süreç içersinde ülkenin öz kaynaklarını satıp savuran anlayış seçimlerden sonra bu kez belediyelerin iktisadi kurumlarını ve ülkenin sahip olduğu maden kaynaklarını satmaya yönelecek. Çünkü, başlarındaki küresel beyler böyle istiyor” dedi. Saadet Partisi’nin seçim sonrası programını da aktaran Numan Kurtulmuş, “Bizim seçim sonrası için programımız bu millet kendi ürününü kendisi üretecek. Kendi kaynaklarını kendisi kullanacak. Ürettiği ürünleri reel sektörde pazarlayıp, ihraç edebilecek. Ürettiğinin hakkı neyse onu alacak ve bu şekilde ülke kalkınması gerçekleşecek” dedi.
‘DEMOKRASİ VE HUKUK REFORMUNA İHTİYACIMIZ VAR’
Günümüzde Türkiye’nin yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesinin de demokrasi anlayışı ve hukuk konularında yaşanan sıkıntılar olduğuna deyinen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu sorunların çözülmesi için de demokrasi ve hukuk alanında reforma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Demokrasinin seçmek, denetlemek ve düzenlemek ilkeleri üzerine şekillendiğini anlatan Kurtulmuş, bu üç unsurun düzenli bir şekilde var olması için hukuk reformunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kendilerinin bu doğrultuda bir çalışmalarının olduğunu anlatan Numan Kurtulmuş, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra demokrat bir anayasal düzenleme yapılması gerektiğini savundu.
‘SİYASİ FİKİRLER SUÇ UNSURU OLMAMALI’
Demokrasi ve hukuk alanında yapılacak düzenlemenin ilk şartlarından bir tanesinin de siyasilerin fikirlerini özgürce beyan edebilecekleri bir hukuki zeminin hazırlanması olması gerektiğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş, “Siyasi fikirler suç unsuru olarak görülmemelidir. Siyasetçiler, fikirlerini açıkça ve özgürce ifade edebilmelidir. Herhangi bir milletvekili, kişi veya kurum, siyasi düşüncesini ve fikirlerini açıkça beyan ettiği için hüküm giymemelidir. Demokrasinin gerekliliği budur. Çünkü, ortaya atılan farklı fikirler değerlendirilmezse, ülke için sağlıklı kararların alınması da zorlaşır” diye konuştu.
‘MANEVİYAT EĞİTİME ÖNEM VERMEK GEREKİR’
Türkiye’de özellikle son yıllarda sosyal alanda büyük bir çöküş yaşandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, bu çöküşün önüne geçmek için sosyal yapıyı güçlendirecek tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Artık hiçbir esnafın, akşam olup da iş yerini kapattıktan sonra gönül rahatlığıyla evine gidemez olduğunu, evde ev hanımının gönül rahatlığı ile huzur içerisinde oturamaz olduğunu dile getiren Kurtulmuş, her gün yeni bir hırsızlık, soygunculuk, cinayet haberlerinin duyulmasının sosyal alandaki çöküşü gösterdiğini vurguladı. Ülkede meydana gelen sosyal sorunların temelinde maneviyat eğitiminden uzaklaşmanın yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Kurtulmuş, “Maneviyat deyince bazıları anlıyor ki sadece din kuralları öğretilsin. Evet, elbette ki, bir Müslüman dinini kurallarını iyi bilmelidir. Ancak, maneviyat eğitimi bununla sınırlı değildir. Manevi değerlerin içinde kültürel mirasımız da yer almaktadır. Bu nedenle kültürel değerlerimize sahip çıkmalı, gençlerimizi kültürel değerlerimizle eğitmeliyiz. Ancak bu sayede manevi değerlerimizi tekrar kazanabiliriz” diye konuştu.
‘BİZ ÇIKAR SİYASETİ DEĞİL, DEĞER SİYASETİ YAPARIZ’
Egemen küresel güçlerin artık değerler siyaseti değil, çıkar siyaseti yapılmasını arzu ettiklerini ve bu çıkarı da hep kendilerine doğru yönelttiklerini anlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi’nin bu anlayışı asla kabul etmeyeceğini vurguladı. Türk milletinin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri hayatın her alanında uygulamak zorunda olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş siyasetin de bu alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Eğer bugün ben bir Türk olarak çıkar siyaseti yapacaksam, nerede kaldı benim Selçuklu ve Osmanlı torunu olduğum” ifadelerini kullandı.
Çanakkale mitinginde Başbakan Erdoğan’ın sırtını Çanakkale’deki on binlerce şehide dönerek ‘Değerler siyaseti devri bitmiştir’ sözlerini de sert bir dille eleştiren Numan Kurtulmuş, “Halbuki Başbakan bir şeyin farkında değil, eğer Türkiye’de değer siyaseti bitmiş olsaydı, Başbakan bugün orada olamazdı” diye konuştu.
‘YARDIM DAĞITARAK YOKSULLUK GİDERİLEMEZ’
Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesinin de yoksulluk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Yoksulluk giderilmelidir. Ancak, bu vatandaşa yardım dağıtmakla olmamalıdır. Çünkü yardım dağıtarak yoksulluğun önüne geçemezsiniz. Üstelik, bizim kültürümüzde ve İslam medeniyetinin bize verdiği değerlerde sağ elin verdiğinin sol elin bilmemesi gerekiyor. Bunlar ne yapıyorlar, dağıttıkları pirinçleri, mercimekleri basın mensupları vasıtasıyla duyuruyorlar” dedi. Sosyal devletin makarna ve kömür dağıtan devlet demek olmadığını söyleyen Kurtulmuş “Sosyal devlet demek, asgari ücretten vergi almayan, halkını enflasyona ezdirmeyecek oranlarda zam yapan, yoksulun elinden tutup zengine yaklaşmasını sağlayan, yoksuldan değil, zenginden vergi alan ve kaynaklarını yine ülkesi için harcayan devlettir” dedi.
ÜRÜN BAZLI SEKTÖREL DESTEKLER VERİLMELİ
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulması için çeşitli çözüm önerileri de sunan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya’nın 8 yıldır teşvik çalışması kapsamına alınmadığına dikkat çekti. Ürün bazlı sektörel destek sağlamak gerektiğini bildiren Kurtulmuş, hangi ilde hangi faaliyet kolu ön plana çıkıyorsa o alan desteklenme yapılması gerektiğini vurguladı.
Numan Kurtulmuş ayrıca, kültürel çözülmenin önüne geçmenin de önemli olduğuna işaret ederek kültürel emperyalizmin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Başarıya ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini anlatan Kurtulmuş, tutarlı eğitim sistemine ihtiyaç duyulduğunu bildirerek, yarış atı mantığının bir an önce son bulması gerektiğini anlattı.
‘KONYA, YÜKSELİŞİN İŞARET FİŞEĞİNİ ATACAK’
Türkiye üzerine yaptığı gözlemlerin ardından yerel seçimlere yönelen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, belediye kapılarının halka yeniden açılacağını ifade ederek, “Hesap verebilir olmak bizim belediyecilik anlayışımızı Türkiye’de yaydı. Konya’da yeniden Milli Görüş’ün işaret fişeği atılacak. Bu fişek Brüksel’de, Washington’da, Tel Aviv’de ve Moskova’da görülecek. Her seçim bir oydur; o da senin oyundur. Ver oyunu, boz oyunu” ifadelerini kullandı. Her vatandaştan 4 oy istediğini belirten Kurtulmuş, merkez belediye başkan adaylarını tanıtarak, programını sonlandırdı.
**
NOTLAR
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partili gençler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. ‘Başbakan Numan’ sloganları SP İl binasında da yankılandı.
Kurtulmuş’un basın toplantısı 9 televizyon kanalı tarafından canlı olarak verildi.
Şems ve Mevlâna Türbesi’ni sırayla ziyaret etmeyi planlayan Kurtulmuş, gecikme olmaması için ziyaretinde bulunmasına karşın Şems Türbesi ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mevlâna Türbesi ziyaretinin ardından Cuma namazını Sultan Selim Camii’nde kıldı.
Kurtulmuş’un konuşmalarında öne çıkan detaylardan birisi de Konya’da iki yıl önce tartışmalı biçimde açılan 111 fabrikanın durumunu gündeme getirmesiydi. Hatırlanacağı üzere o dönemde ‘eski fabrikalar açıldı’ eleştirisi yapılmıştı.
Çiftçinin ve kredi kartlılarının durumu da Numan Kurtulmuş’un gündeminde öne çıkan unsurlar arasındayıd.
Toplantının ardından Noya A.Ş’yi ziyaret eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, işadamı Sami Tokgöz’ün kişisel koleksiyonunu gezdi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri