Güçlü bir başbakanlık olmalı

CHP Konya Gençlik Kolları Halk-Liselilerin düzenlediği Demokrasi ve Rejim Değişikliği konulu panele CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

CHP Konya Gençlik Kolları Halk-Liselilerin düzenlediği Demokrasi ve Rejim Değişikliği konulu panele CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı. Panel’de Türkiye’nin birlik ve beraberliğine önem vermesinin yanında, demokrasisini geliştirerek güçlü bir başbakanlığın olması gerektiği mesajı verildi.  Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Salonunda gerçekleştirilen Demokrasi ve Rejim Değişikliği panelinin yöneticiliğini CHP Konya İl Başkan Yardımcılarından Mehmet Gayretli yaptı. Panele, CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, yönetim kurulu üyeleri, CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İlçe başkanları, Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, gençlik kolları ve partililerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri katıldı. 

Panelde konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ülke gündemini değerlendirerek, “Karamandaki olay, ülkemizin üzerine ve cumhuriyetimizin genlerini çökmüş çağ dışı bir olaydır. Bu ülkenin çocukları, kadınları ve erkekleri her şeyiyle devlete emanettir. Devletin ve iktidarın görevi Karamandaki çocuklarımızın namusunu kurtarmaktır. Bugün yaşanılanlar sistematik biçimde laiklik ve bilisellikten uzaklaşmanın sonucudur.” CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Türkiye’ye getirilecek noktanın güçlendirilmiş bir başbakanlık olduğuna dikkat çekerek, “Dokunulmazlık konusunda samimi olmayan iktidar partisi meclisteki fezlekeleri işleme koymak istiyor.  Dokunulmazlık kürsü ile sınırlansın diyoruz. Ama bunların niyetinde bu yoktur. Bu bir oyalamadır. Gelinen noktada ülkeyi yönetenlerin korkuları yanlış yaptırıyor. Herkes bir birinden korkuyor. Asla başkanlığı getiremeyecekler. Getirecekleri nokta güçlendirilmiş bir başbakanlık olacaktır. Biz anayasayı ilk dört maddeyi koruyarak restore ederek yenileyeceğiz. Dört maddeden taviz verilmeyen bir anayasa olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu. Daha sonra Eren Erdem kitaplarını imzaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri