GSİM-TSYD EL ELE

Ömer Ersöz: TSYD Konya şubesi ile yıllardır aynı spor kompleksinin içinde birlikteyiz. Konya ve Türk sporuna birlikte hizmet etmekten dolayı da son derece memnunuz. TSYD'nin Konya Şubesiyle işbirliğini artırarak sürdüreceğiz

TAKDİR EDİLECEK İŞLERE İMZA ATILIYOR

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi (TSYD), Konya ve Türk sporunun gelişmesi, ilerlemesi ve başarılı olması noktasında el ele vererek, spora ve sporcuya hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Ömer Ersöz'ü ziyaret eden TSYD Konya Şube başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çalışmalarından son derece memnun olduklarını, özellikle de başarıyı paylaşma noktasında  sergiledikleri özgüveni de takdirle karşıladıklarını bildirdiler..

TSYD İLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUZ

Konya İl Müdürü Ömer Ersöz, TSYD Konya Şube yönetiminin yaptığı ziyarette konuşmada,  Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi ile yıllardır aynı spor kompleksinin içinde birlikte olduklarını, Konya ve Türk sporuna birlikte hizmet ettiklerini, bundan da son derece memnun olduklarını söyledi. Ersöz, “TSYD Konya Şubesi, mevcut  spor komleksi içerisinde sadece habercilik yaparak değil, spor yaparak ve yaptırarak  Konya sporunun gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak,  TSYD'nin Konya Şubesiyle işbirliğini artırarak sürdüreceğiz.  TSYD'nin   düzenleyeceği etkinlik, çalışma ve organizasyonlara elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

KONYA SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA DEV ADIMLAR ATIYOR

Bir spor şehri olma yolunda hızla ilerleyen Konya, farklı branşlarda yetiştirdiği sporcuları ve kazandığı başarılar ile Türk sporuna kayda değer bir hizmet sunuyor. Amatör ve profesyonel spora ilginin yükseldiği Konya’da, lisanslı sporcu sayısı da her yıl büyük bir hızla artıyor. Lisanslı Sporcu sayısı 2012 yılında, 41.490 iken, 2013 yılında 60.455’e çıktı. Bu sayı 2014 yılında ise toplam 76.326’ya yükseldi. 2015 Ekim ayı itibariyle ise sayı 84.972’ye ulaştı. Spor kulüplerimizin sayısı ise farklı branşlarda olmak 2012’de 206 iken 2013’te 219, 2014’de 230, 2015 Ekim ayı itibari ile 250’ye ulaştı. Süper Lig kategorisinde Futbol’da Torku Konyaspor,  Basketbol 1. Ligi’nde Torku Konyaspor Basket, Judo’da Selçuklu Belediyespor Kulübü, Seydişehir Spor Kulübü bay ve bayanlarda, Güreş’te Konya Büyükşehir Belediyespor Külübü, Bedensel Engelliler Süper Ligi’nde ise Konya Engelliler Gücü Spor olmak üzere 7 takımımız bulunurken alt kategorilerde bulunan liglerde ise 15 takımla Konya’nın Ulusal Liglerde toplam 23 spor kulübü bulunuyor.

MİLLİ TAKIMLARA KATKIMIZ BÜYÜK

Konya’da yılda ortalama 150’den fazla federasyon faaliyeti sorunsuz ve başarılı bir şekilde düzenlenirken, 3 yıl içerisinde 13 tane uluslararası faaliyette yurt dışından binlerce sporcu ilimize gelerek madalya mücadelesi verdi. Ayrıca Konya’lı sporcularımız son yıllarda Uluslararası müsabakalarda İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek birçok başarıya imza attılar. 2014 yılı itibariyle 121 olan Konya’lı Milli Sporcularımız 19 farklı branşta mücadele etti. Milli Sporcularımız Uluslararası müsabakalarda yüzlerce derecenin ve madalyanın sahibi olarak ülke sporuna büyük katkı sundu. 2013 yılında uluslar arası turnuva ve müsabakalarda milli formayı giyen 47 sporcumuz, 10 farklı branşta toplam 109 derece yaptı. 2014 Aralık ayı itibarı ile de sporcularımızdan 14 branşta 122 derece geldi. 2015 yılı Ekim ayı itibariyle 12 branşta 56 sporcu 100 derece yaparken 2015 Ekim ayı itibariyle 92 milli sporcumuz bulunmakta.

OLİMPİYATLARA KONYA'DA HAZIRLANIYORLAR

Ayrıca Konya’da, 2016 ve 2020 yıllarında düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarına katılacak olan milli sporcularımızın, en iyi şekilde hazırlanması amacıyla kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) bulunuyor. Bu merkezlerde milli formayı giyecek olan sporcularımız milli takım antrenörleri gözetiminde, farklı dallarda çalışmalar yapıyor. Bu çerçevede Atıcılık, Atletizm, Bisiklet, Halter ve Taekwondo branşlarında 53 sporcu ile 10 antrenör bulunuyor. Sporcuların konaklama ve yemek giderleri Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanırken, Sporcularımızın sağlığı ise imzalanan protokolle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine emanet edildi. Sporcularımız çalışmalarını ise her türlü ihtiyaçlarına imkân sağlayacak şekilde restore edilen Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerimizde gerçekleştiriyor.

TESİSLEŞMEDE DURMAK YOK

Tesisleşme hamlesinde de İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü birlikteliğiyle gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri, Spor Salonları, Sentetik Çim Sahalar, Soyunma Odaları ve Yüzme Havuzu gibi onlarca tesisi İl ve İlçelerimizde gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Ve yine onlarca tesis inşaatı devam etmektedir. Konya olarak,    Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere,  Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarımız sayın Faruk Özçelik'e ve  Spor Genel Müdürümüz sayın Mehmet Baykan'a  teşekkür ederiz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri