Grup toplantılarında randevu dönemi

AK Parti, grup toplantılarına hiç ziyaretçi alınmaması önerisine sıcak bakmıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli , AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun ziyaretçi talebinin Meclis çalışmalarını aksattığını belirterek, bu duruma bir çeki düzen verilmesi gerektiği görüşüne katıldığını söyledi.

İktidar grubu olmaları nedeniyle kendilerine yönelik talebin daha fazla olduğunu, gelmek isteyenlere ''gelme'' denilmediğini, kendileriyle ilgilenilmesi gerekiğini kaydeden Canikli, bu durumun Meclis çalışmalarını aksattığını kaydetti.

Canikli, ''Vatandaşı da rahatsız etmeden, onların taleplerini dikkate alarak orta yol bulalım istiyoruz. Grup toplantılara hiç ziyaretçi alınmaması gibi bir şey olmaz. Talepleri dağıtarak, yönlendirerek bir formül bulmaya çalışıyoruz. En azından Meclis'i ziyaret amacıyla gelenlerin başka güne kaydırılarak yoğunluğu azaltabilir miyiz, onun çalışmasını yapabiliriz. Meclis Başkanlığı'nın vatandaşların ziyaretlerini Cumartesi günü yapmasıyla ilgili yeni uygulaması bu açıdan çok önemli'' diye konuştu.

İZİNSİZ İZLENEMEYECEK

AK Parti Grup Toplantısı'na randevu alarak gelen ziyaretçilerin kontrollü şekilde aldıklarını belirten Canikli, bunu salonun kapasitesini dikkate alarak belirlediklerini söyledi. Grup toplantısına izinsiz gelenlerin sıkıntı yarattığını vurgulayan Canikli, makul sayıda gelmelerini sağlamak için çalışma yaptıklarını, izin almadan gelinmesini engellemek için daha sıkı şekilde denetleyeceklerini söyledi.

Canikli, grup toplantısını gerçekleştirdikleri Eski Senato Salonu'ndaki balkonlara ayakta ziyaretçi almayacaklarını, oralarda tehlike arzetmeyecek şekilde ve maksimum seviyesinin de altında insanın oturmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Grup toplantılarında salondaki insan sayısının milletvekilleriyle birlikte yaklaşık bin kişiyi bulduğuna dikkati çeken Canikli, salona girenler kadar kişinin de dışarıda kaldığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri