Growtech, 52 Ülkeyi Türkiye Tarım Sektörüyle Buluşturuyor

Turizm ve tarım şehri Antalya'da düzenlenen Growtech Eurasia-Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı kapılarını 13'üncü kez açtı.

Turizm ve tarım şehri Antalya'da düzenlenen Growtech Eurasia-Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı kapılarını 13'üncü kez açtı. Antalya EXPO Center'da, Turkcell ve Ziraat Bankası sponsorluğunda düzenlenen fuar 52 ülkeden 650 firmayı Türkiye tarım sektörü ile buluşturuyor. Bu yıl hayvancılık özel bölümünün de eklendiği fuar 7 Aralık'a kadar açık kalacak.

Bu yıl, fuarda 200 milyon Euro civarında ihracat bağlantısı yapılması ve yaklaşık 5 milyon metrekare sera konstrüksiyonu gerçekleştirilmesi bekleniyor. Fuarda geçen yıl 3,5 milyon metrekare sera konstrüksiyonu siparişi ile 150 milyon Euro’luk ihracat bağlantısı yapılmıştı. Growtech Tarım Fuarı uluslararası uluslar arası iş bağlantılarına da kapı aralıyor. Geçen yıl 170 milyon TL’lik uluslararası iş bağlantısına imkan sağlayan fuarda Türk seracılar 14 ülkeden 5 milyon metrekare sera üretimi siparişi almıştı. Fuarda bu yıl tarım makineleri ve ilk kez hayvancılık bölümleri yer alıyor. Organik tarım, tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlamadan oluşan katılımcı profili ile firmalar ulusal ve uluslararası satış imkanı buluyor.

KİMLER KATILDI?

Fuara; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratlarının yanı sıra Bosna Hersek, Azerbaycan, Tacikistan, Kırgızistan tarım bakanı yardımcıları ile sektörle ilgili birçok yerli ve yabancı konuk katılıyor. Fuarın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Growtech'e 650 firmanın katıldığı belirterek, fuarların emek ve alın terinin pazarlarla buluştuğu yerler olduğunu söyledi.

Growtech Eurasia'nı açılışının ardından 4. Tarım Ödülleri töreni düzenlendi. Her yıl sektörün yeni projeleri, yenilikleri, başarılı çalışmaları, genç girişimcilerinin takdir edildiği ödüller bu yıl 6’ıncı kez sahiplerini buldu.

FUARDA NELER VAR?

Growtech Eurasia’da ilk kez yüzde 100 yerli kivi, muz, Hindistan cevizi görücüye çıkıyor. Fuarda sergilenecek yeni ürünler arasında aşılama yöntemiyle geliştirilen 'cinderella domates', 'sultan incir', 'siyah karpuz' ve 2,7 kiloluk salkım üzüm 'sultani' gibi özel ürünler de ilk kez görücüye çıkıyor. Türkiye’de son dönemde ihracat atağına geçen tarım sektörüyle ilgili son teknolojiler ve yenilikler de Growtech'te sergileniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri