Grip ve soğuk algınlığını birbiriyle karıştırmayın

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Togan, grip hastalığı ile soğuk algınlığının karıştırıldığını belirtti
Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Togan, grip hastalığı ile soğuk algınlığının karıştırıldığını belirtti.

Togan, yaptığı yazılı açıklamada, gribin virüslerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalık olduğunu bildirdi.

Grip ve soğuk algınlığının kişiden kişiye benzer yollarla bulaştığını vurgulayan Togan, şunları kaydetti:

''Grip ani başlayan yüksek ateş ve adale ağrılarının olduğu bir hastalıktır. Hastaların öksürüp aksırmasından havaya mikroplu su damlacıkları dağılır ve bunlar diğer kişilere solunum yoluyla bulaşır. Ancak grip daha ağır bir hastalık tablosu oluşturur. Yüksek ateş ve günlerce sürebilen aşırı bitkinlik ve yataktan kalkamayacak derecede uyuma hissi ile kendini gösterebilir.''

Togan, soğuk algınlığının ise bir çok virüsün sebep olduğu, acil tedavi gerektirmeyen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu, hastalığın 2-3 gün sürdüğünü anlattı.

Soğuk algınlığının belirtilerinin hafif ateş, baş ağrısı, burun akması ve aksırma olduğuna dikkati çeken Togan, soğuk algınlığının aşısının olmadığını, daha hafif seyrettiğini dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri