Grip ile karıştırmayın

Op. Dr. Erkun Tuncer, “Gripten farklıdır. Grip, kısa zamanda geçerken bahar alerjisi haftalarca sürebilir. İnsanın günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Belirti halinde geç kalmadan uzman bir hekime başvurulmalı” dedi

Op. Dr.  Erkun Tuncer, bahar alerjisi ile ilgili bilgiler vererek, “Gripten farklıdır. Grip, kısa zamanda geçerken bahar alerjisi haftalarca sürebilir. İnsanın günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Belirti halinde geç kalmadan uzman bir hekime başvurulmalı” dedi

Rüzgarlı ve kuru havaya dikkat. Havada uçuşan polen ve tozlar arttı. Mevsimsel alerjiler arasında yer alan ve birçok kişide görülebilen bahar alerjisi de yaygınlaştı. Uzmanlar, vatandaşları bahar alerjisine karşı uyararak, alerjinin gripten ayırt edilmesi gerektiğini söyledi. Birçok belirti ile kendini gösteren alerjiye en çok 2 yaş üstü çocuklar ve erişkinler yakalanıyor. Soğuk algınlığı; birkaç gün içinde geçerken, bahar alerjisi haftalarca sürebiliyor. Ayrıca vücutta üşütme, ateş, ateşli hastalığa bağlı halsizlik bulguları da olmuyor. Medova Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr.  Erkun Tuncer, “Bahar alerjisi, yorgunluk yapar. İnsanların günlük yaşamda performansını olumsuz yönde etkiler. Tedbirli olunmalı” dedi.

EN ÖNEMLİ BELİRTİ: KAŞINMA

Medova Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr.  Erkun Tuncer, bahar alerjisinin olabilmesi için en az 2 baharın geçmesini söyleyerek, “Bahar alerjisi 2 yaşından itibaren başlar” dedi. Alerjide ciddi belirti uyandıran kaşınmanın dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Tuncer, şunları kaydetti: “Burunda, damakta, kulakta, gözlerde kaşıntı varsa şüpheler başlar. Nefes sıkışması gibi astım belirtileri de bahar alerjisine işarettir. Bu hastalarda ateş olmaz. Ve uzun süre devam eder.”

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Op. Dr.  Erkun Tuncer, vatandaşları uyardı. Alerjiye karşı en önemli korunma yolunun maske takmak olduğunu dile getirdi. Olası şikayetlerde uzman bir hekime başvurmanın önemli olduğunun altını çizen Tuncer, “Doğru teşhiş bu anlamda çok önemli. Alerji, grip ile karıştırılmamalı. Polen yayılımının fazla olduğu saatler olabilir. Bu saatlerde mümkünse dışarıya çıkılmamasını tavsiye ediyoruz. Sabah saatleri polenlerin daha fazla olduğu vakitlerdir. Dışarıya çıkarken saçların ıslak olmamasına dikkat edilmeli. Çünkü ıslak saç poleni daha fazla tutma özelliğine sahip. Giysi temizliğine önem verilmeli. Okuldan gelen veya sokakta oynayan çocukların giysileri hemen değiştirilmeli. Hastalık seyrinin azalması için dinlenmek önem arz ediyor” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri