Grevler Yolcuları Perişan Ediyor

Tren Makinistleri Sendikası‘nın (GDL) çağrısı ile Almanya genelinde, makinistlerin Çarşamba gününden Perşembe sabahına kadar yaptığı iş bırakma eylemi dün öğle saatlerinden itibaren yeniden başladı. GDL’den yapılan açıklamada...

Tren Makinistleri Sendikası‘nın (GDL) çağrısı ile Almanya genelinde, makinistlerin Çarşamba gününden Perşembe sabahına kadar yaptığı iş bırakma eylemi dün öğle saatlerinden itibaren yeniden başladı. GDL’den yapılan açıklamada iş bırakma eylemi Cuma günü öğleden sonra yük trenleri seferleri ile başladı. Diğer seferlerde ise makinistler greve Cumartesi gece 02.00’den itibaren Pazartesi sabah 04.00 kadar devam edecek.

Alman Demiryolları (DB) Cumartesi saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak yeni bir sefer tarifesi yayınladı. Mümkün olduğunca fazla noktaya sefer koymaya çalışıldığını açıklayan DB ayrıca sefer değişiklilikleri ve danışma için 08000 99 66 33 numaralı hattı da kullanıma açtı. GDL Sendikası Şefi Claus Weselsky uzlaşmazlık konusunda DB’yi suçladı. Sendika ayrıca iyileştirme kapsamında sadece makinistlerin değil diğer yardımcı personelin de girmesini istiyor. DB ise makinistlerin grevlerini sert bir şekilde eleştirdi.

DB’den yapılan açıklamada sendikanın ‘amoklauf’ yaptığı ifadesine yer verilerek, grevlerden dolayı milyonlarca insanın tatilde mağdur edildiğine dikkat çekildi. Bu yıl Eylül ayı başından itibaren beşinci kez greve giden makinistler, haftalık çalışma saatlerinin iki saat azaltılması ve yüzde 5 maaş artırımı talep ediyor. Önceki gün Alman Pilot Sendikası’nın- Cockpit (VC) çağrısı ile, Lufthansa’ya bağlı Germanwings Havayolları pilotları da 12 saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı.

Almanya genelinde yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal edilmiş ve iptallerden yaklaşık 500 bin yolcu olumsuz etkilenmişti. Bir hafta içinde hem demiryollarında hem de havayollarında yapılan grevlere yolcular isyan etti. Kimi yolcular trenler de yatarken, saatlerce beklemek zorunda kalanlar ise tartışmaların tek mağdurunun yolcular olduğu noktasına fikir birliği içindeler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri