Grekoromen’de zafer ASKİ'nin

Konya'da yapılan Güreş Birinci Ligi finalinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan geçen yılın şampiyonu Ankara ASKİ Spor zorlu mücadele sonunda şampiyonluğa ulaştı.

Grekoromen Güreş Birinci Ligi'nde Ankara ASKİ Spor, son derece çekişmeli geçen bir final sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.

Konya'da yapılan Grekoromen Güreş Birinci Ligi finalinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan geçen yılın şampiyonu Ankara ASKİ Spor, Rus sporcularla takviyeli rakibi karşısında, 7 sıkletten, 4'ünü kaybetmesine rağmen, pozitif puanlamada 14-13 üstünlük sağlamayı başardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan, 55 kiloda Avrupa Şampiyonu Rus Bekhaan Mankiev, ASKİ Sporlu Fatih Üçüncü'yü, 66 kiloda Avrupa Şampiyonu Dünya üçüncüsü Vachadze Ambakov, Atakan Yüksel'i, 74 kiloda Şeref Tüfenk, Ramazan Şahin'i, 96 kiloda da Cenk İldem, Avrupa ve Dünya şampiyonu Nazmi Avluca'yı sayıyla mağlup etti. ASKİ Spor'dan da 60 kiloda Mahmut Görez, Soner Sucu'ya, 84 kiloda Akif Canbaş, Ahmet Yıldırım'a, sayıyla üstünlük sağlayınca, 120 kilodaki son müsabakaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi galibiyetlerde 4-2, pozitif puanlamada ise 13-9 üstün girdi. Ankara ASKİ Spor'un şampiyonluğa ulaşabilmesi sadece 120 kilo müsabakasında, tuşla galibiyet almasını zorunlu duruma getirdi.
Bu sıklette her iki takımdan da (A) Milli Takım'ın yetenekli sporcuları mindere çıkarken, Ankara ASKİ Sporlu Rıza Kayaalp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Yekta Yılmaz Gül'ü ilk devrenin tamamlanmasına 10 saniye kala tuşlamayı başardı ve takımına şampiyonluğu getirdi. Ankara ASKİ Spor'un son anda elde ettiği şampiyonluk kulüp yöneticileri, teknik kadro ve antrenörleri sevince boğdu. Müsabaka sırasında zaman zaman gergin anlar yaşanmasına ve hakemlere her iki takım antrenörleri tarafından itirazlarda bulunulmasına karşın, karşılaşma sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi teknik heyeti ve sporcuları karşı tarafı tebrik ettiler.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri