Grekoromende Rıza “kaya” gibi

16. Akdeniz Oyunlarında grekoromen güreşte 96 kiloda Serkan Özden ve 120 kiloda Rıza Kayaalp altın madalya kazanırlarken, bayanlarda ise 51 kiloda Dilek Atakol gümüş madalyada kaldı.
Febo Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakaların akşam seansında 3 Türk sporcusu altın madalya için mindere çıktı. 120 kiloda tüm grekoromen güreş müsabakalarının en başarılı ismi olan Rıza Kayaalp, Yunanlı Panagiotis Papadopoulos’a adeta minderi dar etti. Maça fırtına gibi başlayan Kayaalp, üst üste yaptığı oyunlarla puan alırken, oyunun henüz 1.05 dakikasında rakibini tuş etti. Kayaalp, sabah seansında da Sırp rakibi Radomir Petkoviç’i de 1 dakikada tuşla yenmişti.
96 kiloda Serkan Özden de finalde karşılaştığı Yunanlı rakibi Theodoros Tounousidis’i üstün bir oyundan sonra 2-0 yenerek, bu stilde 3. altın madalyayı Türkiye’ye kazandırdı. Bayanlarda da 51 kiloda mindere çıkan Dilek Atakol, İtalyan Francine De Paola ile başabaş mücadele etti. İlk yarıda rakibini bağlama kurasını yitiren Atakol, ikinci yarıdaki kurada da yitirince, bastıran De Paola’ya karşı yenilerek, gümüş madalyada kaldı. Atakol, maçtan sonra rakibine yenilmesiyle birlikte göz yaşlarını tutamadı. Ağlayan bayan sporcuyu, karşılaşmaları izleyen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin teselli etti. Karşılaşmaların ardından dün ve bugün yapılan karşılaşmaların madalya törenleri yapıldı.
KAYAALP: BAŞARILARI GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİM
Altın madalya kazanan 120 kilo güreşçisi Rıza Kayaalp, başarılarını sürdüreceğini söyledi. Rıza Kayaalp, oyunlara çok iyi hazırlandığını belirterek, “Sonuçta altın madalyaya ulaştım. Aynı başarıları Türkiye’ye getirmeye devam edeceğim” dedi. 96 kilo şampiyonu Serkan Özden ise altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Öncelikle madalyamı aileme hediye ediyorum. Çok mutluyum. 2 ay sonra Dünya Şampiyonası var ve bu turnuva iyi bir hazırlık oldu” diye konuştu. Bayanlarda 51 kiloda gümüş madalyada kalan Dilek Atakol, evsahibi İtalya’nın sporcusuna karşı 2 kurada da yitirmesine tepki gösterdi. Kuraların ayarlandığını savunan Atakol, “İki kuranın da evsahibi İtalya’nın sporcusunun lehine çıkması şans değil, önceden ayarlanmıştı. Kuralar için önceden iyi hazırlanmışlar. Kurayla yenildim, üzgünüm” dedi.
BAK: ALINAN SONUÇTAN MEMNUNUZ
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, alınan sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Grekoromende 3 altın, 4 de bronz aldıklarını hatırlatan Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, “Buraya genç bir kadroyla geldik. Çocuklarımız güzel maçlar çıkardılar. Alanın sonuçtan memnunuz. Gençlerimiz ileride daha büyük başarılara imza atacaklardır” dedi. Yaptığı 3 müsabakadan 2’sini tuşla kazanan, 120 kilonun altın madalyalı ismi Rıza Kayaalp’ten de övgüyle sözeden Bak, “Rıza, gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonu, kendisi olimpiyata da katılmıştı. Rıza’dan ileride daha büyük başarılar bekliyoruz. 2 maçını tuşla kazandı. Finalde yaptığı müsabaka da bizi gururlandırdı. Kendisi ileride büyük bir şampiyon olacak” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri