Grekoromen Güreşçilerin Hedefi Altın Madalya

Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcuları, Özbekistan'da yapılacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda hem ferdi hem takım olarak başarılı olmak istediklerini söyledi.Milli güreşçilerimizin de altın madalya için mindere çıkacağı...

Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcuları, Özbekistan'da yapılacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda hem ferdi hem takım olarak başarılı olmak istediklerini söyledi.

Milli güreşçilerimizin de altın madalya için mindere çıkacağı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te serbest stilde bugün başladı. Yarın geç saatlerde şampiyonanın yapılacağı Özbekistan'a gidecek olan Grekoromen Güreş Milli Takım sporcuları ise zorlu mücadeleler öncesinde Cihan Haber Ajansı'na iddialı açıklamalarda bulundu.

SELÇUK ÇEBİ, HAMZA YERLİKAYA'YI YAKALAMAK İSTİYOR

İki dünya şampiyonluğu bulunan Selçuk Çebi, bu şampiyonada altın madalya kazanarak efsane güreşçi ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya gibi 3. kez dünya şampiyonluğu sevincini yaşamak istiyor.

80 kiloda mindere çıkacak olan takım kaptanı Selçuk Çebi, zorlu dünya şampiyonası öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, "Bugüne kadar birçok turnuvada yarıştık. Bunların hepsi fragmandı. Asıl film burası, tüm ekip olarak buraya hazırız. İnşallah hem ferdi hem takım olarak başarılı olup ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Selçuk Çebi, hedefinin ise üçüncü kez dünya şampiyonluğu olduğunu vurguladı.

RIZA KAYAALP: ALTIN MADALYA KAZANAMADIKTAN SONRA FAZLA BİR ANLAMI YOK

130 kiloda ikinci kez dünya şampiyonu olmak isteyen Rıza Kayaalp, şampiyonaya oldukça iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Ben dünya şampiyonası öncesinde kendimi hazır hissediyorum. Takımdaki arkadaşlarım da hazır durumda." şeklinde konuştu.

Güreşte alt kategorilerde başarı gelmesine rağmen büyüklerde istenilen madalyaların alınamadığını da belirten Kayaalp, "Şampiyonada genelde bildiğim rakiplerle mücadele edeceğim. Onlar karşısında başarılı olup altın madalya kazanmak istiyorum. Buna ülkemin gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Büyükler kategorisinde gerçekten de ülke olarak az madalya geliyor. Güreşçiler olarak alabildiğimiz kadar altın madalya almak istiyoruz." dedi.

Geçen yıl yarı finalde elendiğini ancak rakibinin dopingli çıkması sonunda ikinci olduğunu hatırlatan milli güreşçi, "Altın madalya kazanamadıktan sonra ikinci veya üçüncü arasında fazla bir fark yok. Bu defa altın madalya alarak İstiklal Marşı'nı okutup ikinci kez altın madalya almanın sevincini yaşamak ve ülkeme yaşatmak istiyorum." dedi.

CENK İLDEM: ALTIN MADALYA EKSİKLİĞİMİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar gümüş ve bronz madalya kazanan Cenk İldem, altın madalya eksikliğini bu şampiyonada gidermek istediğini ifade etti.

98 kiloda mindere çıkacak olan milli sporcu, "Tüm hazırlıklarımız tamam. Dünya şampiyonasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Özbekistan'ın bende önemli bir yeri var. Bugüne kadar gümüş ve bronz madalya kazanmıştım. Altın madalyam eksikti onu tamamlamak istiyorum. Bu şampiyonada favoriler arasındayım. Madalya ile dönüp emeğimizin karşılığını almak istiyorum." şeklinde konuştu.

Özbekistan'da mindere çıkacak Fatih Üçüncü, Atakan Yüksel, Yunus Özel, Şeref Tüfenk ve Metehan Başar da şampiyonadan başarı ile dönmek istediklerini kaydetti.

ÇARŞAMBA GÜNÜ 4 SITLETTE MİNDERE ÇIKACAKLAR

Bu arada Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda milli mayoyu giyecek isimler ise şöyle:

59 kilo Fatih Üçüncü, 66 kilo Atakan Yüksel, 71 kilo Yunus Özel, 75 kilo Şeref Tüfenk, 80 kilo Selçuk Çebi, 85 kilo Metehan Başar, 98 kilo Cenk İldem ve 130 kilo Rıza Kayaalp.

10 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan grekoromen stil müsabakalarında Türkiye, ilk günde 57, 70, 86 ve 125 kilolarda mindere çıkacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri