Grekoculardan 3 madalya

Gürcistanın başkenti Tifliste düzenlenen 20. Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonasının 2. ve son gününde Türkiye, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
Böylece şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamlayan Türkiye, takım halinde 53 puanla Rusya ile birlikte birinciliği paylaştı. 33 ülkeden sporcuların katılımıyla düzenlenen şampiyonanın 2. ve son gününde, 4 Türk sporcusu daha mindere çıktı.
İlk turu müsabaka yapmadan geçen 50 kiloda Tolgahan Karataş, 2. turda Bulgar Nikolay Michev, 3. turda da Portekizli Ismael Pereira’yı yenerek finale yükseldi. Karataş, finalde evsahibi ülkeden Mindia Tsulukidze’ye 2-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 60 kiloda ilk turda müsabaka yapmayan geçen yılın şampiyonu Rahman Bilici, 2. turda Sırp Mario Stafanek, 3. turda da Polonyalı Edgar Pogosian’ı yenerek yarı finale yükselmesine karşın, yarı finalde Azeri Hasan Aliyev’e yenildi. Bilici, bronz madalya mücadelesinde Slovak Michal Novak’a 2-0 üstünlük sağlayarak üçüncülüğü elde etti. 74 kiloda Mehmet Ali Küçükosman, ilk turda Slovak Vojtech Jakus, 2. turda Fransız Yann Maria Jose, 3. turda da Polonyalı Damian Janikowskiı’yi yenip yarı finale çıkmasına karşın, yarı finalde Rus Bilan Nalgiev’e yenilmekten kurtulamadı. Küçükosman, akşam seansında Ukraynalı Vitali Savianchuk’u 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.
96 kiloda Musa Akça ise ilk turu bay geçtikten sonra 2. turda Avusturyalı Lukas Horman ve 3. turda da Polonyalı Radoslaw Grzybicki’yi yendi. Yarı finalde Rumen Alin Alexuc’a yenilen Akça, üçüncülük karşılaşmasında Azeri Sabuhi Humbatov’a 2-0 yitirerek beşincilikle yetindi. Şampiyonada dün ise 120 kiloda Rıza Kayaalp altın, 55 kiloda Erhan Karakuş da bronz madalya kazanmıştı.
Şampiyonayı böylece 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla kapatan Türkiye, 53 puan toplayarak, 1 altın, 2’şer de gümüş ve bronz madalyası bulunan ve yine 53 puana ulaşan Rusya ile birlikte takım birinciliğini paylaştı. Takım klasmanında üçüncülüğü 2’şer altın ve bronzun yanısıra 1 gümüş madalyayla 51 puan toplayan Azerbaycan, dördüncülüğü de 2 altın, 1’er de gümüş ve bronz madalyayla 44 puana ulaşan evsahibi Gürcistan aldı. Bu arada 25 ülkeden sporcuların katılımıyla düzenlenen 20. Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası da yarın Tiflis’te başlayacak ve 2 gün sürecek.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri