Gram altın bu tarihte 5 bin lirayı görecek! Tahmin ünlü sarraftan geldi

Son 1 ay içinde gram altın 2 bin 500 liradan 3 bin 100 liraya yükseldi. Altının bu denli yükselmesi, piyasanın dengesini bozdu. Sarraf Göçülü İşletme Sahiplerinden Kuyumcu Hüseyin Karagöz, “Gram altın 2025 yılında 5 bin lirayı bulabilir” dedi.

Kuyumcuların altında yıl sonu için beklediği rakam, 3 ay öncesinden görüldü. Altın fiyatı, son 1 ayda uçuşa geçti. Tek gram altın, 30-35 günlük süreç içinde 600 lira birden yükselerek, 3 bin 100 liraya dayandı. Fiyatların bu denli yükselmesi, piyasayı da altın almayı düşünenleri de hayli zorluyor. Altın, vatandaş için artık hayalden öte bir anlam taşımıyor.

ALTINA DEĞİL FAİZE YATIRIM YAPIYORLAR!

Sarraf Göçülü İşletme Sahiplerinden Kuyumcu Hüseyin Karagöz, altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karagöz, gram altının 3 bin 100, çeyrek altının ise 5 bin 150 lirayı gördüğünü belirtti. 22 ayar bileziğin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken Kuyumcu Hüseyin Karagöz, insanların altın almakta çok zorlandığını söyledi. Karagöz, “Bu şartlar altında insanlar nasıl altın alacak doğrusu merak ediyoruz” dedi. Fiyat konusundaki belirsizliğin kafaları karıştırdığını aktaran Karagöz, “Ülkede faiz oranları yüzde 50 iken eğer hassasiyet yoksa kimse vatandaşın altına yatırım yapmasını bekleyemez. Şu an para faize yatırılıyor. Vatandaş faizi kârlı görüyor. Türk Lirası faize yatırıldığı için değerli görünüyor. TL'nin faizde bu kadar değerli olmaması gerekir. Altın yatırımcısı her zaman güvenilir liman, her zaman kara gün dostudur” şeklinde konuştu.

ALTIN FİYATI YÜKSEK DEĞİL VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK

Sarrafların bu sene yeterince iş yapamadığını, işlerde büyük düşüşlerin olduğunu ifade eden Karagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece bizim için değil, birçok esnaf için 2024 yılı zorlu geçti. Zaten biz bu yılı gözden çıkardık. Ülkede 10 Dolar 340, 10 Euro 380 lira olmuş. TL ve altın döviz kuru karşısında çok değer kaybetti. Eğer ekonomik anlamda faizde indirime gidilmezse vatandaşı ve bizleri çok daha zorlu günler bekler. Aslında bugün gram altının gerçek değeri 4 bin liranın üstünde. Alım gücü kalmayınca gram altının 3 bin 100 lira olması vatandaşa pahalı geliyor. Ancak altın uzun zamandır hak ettiği değere ulaşmadı. Altın fiyatı yüksek değil, vatandaşın alım gücü düşük. Şöyle bir gerçek var, vatandaş geçim derdinde. İnsanımız karnını doyurmanın, giderlerini karşılamanın derdinde. Altını nasıl alsın?”

ALTINDA TARİHİ ZİRVE 2025'TE GÖRÜLECEK

Konyalıların sarraflara gram altından başka bir şey sormadığını dile getiren Sarraf Göçülü İşletme Sahiplerinden Hüseyin Karagöz, çeyreğin, yarımın ve tüm altının vatandaş için hayal olduğunu vurguladı. Karagöz, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Altının güncel fiyatını duyanlar 'ne oldu böyle' sorusunu soruyor bize. Bir ayda gram altın 2 bin 500 liradan, 3 bin 100 liraya yükseldi. Orta Doğu'daki gelişmeler, FED'in ve Çin'in faizi düşürmesi, altın fiyatlarında artışa sebebiyet verdi. Altın fiyatlarındaki artış sadece Türkiye ile alakalı bir gelişme değil. Bir gerçek var, o da altının sıcaklığını koruması. Herkes gibi bizim de öngörümüz altının yıl sonunda 3 bin 200 lirayı bulmasıydı. Eğer böyle devam ederse gram altın yıl sonu 3 bin 500 lirayı geçer, 2025 yılında ise 5 bin lirayı zorlar. Altında tarihi zirveyi 2025 yılında göreceğimizi düşünüyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri