Gözyaşlarıyla karşılandılar

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Konyalı hacılar şehre dönüyor.
15 kişilik ilk hac kafilesi dün Konya'ya geldi. Sevgi selinin yaşandığı Konya Havaalanı'nda hacılar gözyaşları ve alkışlarla aileleri ile akrabaları tarafından karşılandı

Hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara giden hacı kafileleri yurda dönmeye başladı. Konya'dan kutsal topraklara giden 3 bin 829 kişide hacı olarak şehre dönüyor. Önceki gün şehre gelmeye başlayan hacıların ilk kafilesi dün Konya'ya ulaştı. İlk kafilede 215 Konyalı hacı şehre geldi. Hacılar aileleri ve akrabaları tarafından Konya Havaalanı'nda gözyaşı ve alkışlarla karşılandı. Sevgi selinin yaşandığı havaalanındaki karşılamada hacılar ve bekleyenlerinin mutlulukları gözlerinden okundu. Birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı karşılamada hacılar, Peygamber Efendimizin bulunduğu kutsal topraklarda tarif edilemeyecek bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler. Kutsal topraklarda bulunan Konyalı hacılar 11 Aralık'a kadar kafileler şeklinde dönüş yapacaklar.
'BABAM GİTTİĞİNDE ÇOK AĞLADIM'
Havaalanında hacı kafilesini getirecek olan uçağı bekleyen hacıların aileleri ve akrabaları mutluluklarını dile getirerek, günlerce beklemelerine rağmen havaalanında iki saatin geçmesini bekleyemediklerini belirttiler. Adnan Çakıcı isimli bir vatandaş, hac kafilesinde bulunan abisi İsmail Çakıcı'yı karşılamaya geldiğini söyleyerek, "Kardeşim hac ibadetini yerine getirdi. Burada onu bekliyoruz. Çok mutluyum. Allah hepimize hacı olmayı nasip etsin" dedi. İsmail Çakıcı'nın 10 yaşındaki kızı Sevde Cakıcı da, "Babam gittiğinde çok ağlamıştım. Onun yokluğuna hala alışamadım. Bir aydır babamın dönmesini bekliyorum. İnşallah şimdi evimize gelecek. Babamla sürekli telefon ile konuştuk ancak, ona sarılmak istiyorum. Babam telefonda bana hediye aldığını söyledi ama ben hediyeden çok ona kavuşacağım için sevinçliyim" diye konuştu.
'ALLAH HEPİMİZE HACI OLMAYI NASİP ETSİN'
Havaalanında hacı olan amcasını bekleyen Saniye Öz ise, "Amcam kutsal topraklara gitti. Dinimizin emrettiği şartlardan birini yerine getirdi. Amcamızı çok özledik. Tüm akrabalarımız onu karşılamaya geldik. Allah hepimize hacı olmayı nasip etsin. Sağ salim amcamızın gelmesini bekliyoruz. İnşallah yaradanımız ibadetini kabul etmiştir" ifadelerini kullandı.
Hacca giden babası Ahmet Güzelyurt'u bekleyen Mustafa Güzelyurt da, babasına kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu aktararak, "İki gündür uyku uyuyamıyorum. Babam gideli 40 gün oldu. Babam gittiğinde bir yönden çok mutlu oldum. Çünkü hac ibadetini yerine getirecek, ancak babamdan ayrılmak çok zor oldu. Allah'a şükür ibadetini yerine getirerek evimize dönüyor. Onu göreceği için çok mutluyum. Tüm akrabalarımız babamı bekliyor. Evde babam için tüm hazırlıkları yaptık" dedi.
'BEYTULLAH'TA NE KADAR FÂNİ OLDUĞUMUZU ANLIYORUZ'
Hac ibadetini yaparak şehre dönen Hüseyin Kırmızıgül, hac ibadetinin anlatılmakla bitmeyecek bir duygu olduğunu bildirerek, "Tüm insanların kutsal toprakları görmesi gerekiyor. İnsanlar orada her şeyi unutuyor. Hac ibadetini yaparken hayatımızı ne kadar boş geçirdiğimizi anlıyoruz. Allah tüm insanlara gitmek nasip etsin" şeklinde konuştu.
Havaalanında çocukları ve akrabaları tarafından karşılanan Mehmet Ali Yılmaz da, kutsal topraklarda kendini çok mutlu ve huzurlu hissettiğini söyledi. Hac ibadetinin kabul olması için bol dua ettiğini açıklayan Mehmet Ali Yılmaz, "Yaradanımızın emrettiği hac ibadetini yerine getirince kendimi çok hafif hissettim. Hala da kendimi böyle görüyorum. Sanki yeni doğmuş gibiyim. İnsanoğlu Beytullah'ta ne kadar fani olduğunu anlıyor. Dünyanın gerçekten boş olduğunu gerçek hayata hazırlanması gerektiğinin farkına varıyor. Bence tüm insanların oraya gençken gitmesi gerek. Artık dünya hayatı için hiçbir şeye kafa yormayacağım. Allah hac ibadetimizi tutmak nasip etsin" dedi.
KUTSAL TOPRAKLARDA TÜM İNSANLAR EŞİT
Müslüman olsun olmasın tüm insanların kutsal topraklara gitmesi gerektiğini de dile getiren Yılmaz, kutsal toprakları ve Beytullah'ı gören insanlar birbirlerine karşı kin tutmaktan, savaşmaktan vazgeçecekleri aktararak, "Dünyanın dört bir yanında savaş var. Birçok yerde insanlar ayrıştırılıyor. Ancak Beytullah'ta; din, dil, ırk, mezhep ve renk ayırt etmeksizin herkes aynı safta buluşuyor. Herkes birbirine hoşgörülü yaklaşıyor. Tüm insanlar orada eşit. Zengini veya kafiri hiç fark etmiyor. Bu nedenle özellikle dünya nimetine değer veren insanları buraya götürmek gerek" dedi.
Hacı olan Nimet Çelik ise, havaalanında gözyaşlarını tutamayarak, tüm insanlar için kutsal topraklarda dua ettiğini söyledi.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri