Gözyaşı Geceleri ‘İkilem’le sahnede

Konya’dan 1987’de yola çıkan ve kalplerde silinmez izler bırakan Gözyaşı Geceleri,28 – 29 Kasım 2010 tarihlerinde Konya seyircisiyle buluşuyor.
Konevi Kültür Merkezi’nde 28 Kasım Pazar günü saat 19.00 ve 22.00’da herkese,  29 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da sadece hanımlara, akşam 19.00 ve 22.00’da ise herkese açık olarak sahnelenecek olan Gözyaşı Geceleri; 27 Kasım Cumartesi günü de saat 19.30’da Akşehir’de gösterime girecek.
Gözyaşı Geceleri’nin mimarı Haşim Akten, “Gözyaşı Geceleri, en ince detayına kadar zorluklara rağmen nakış nakış işlenen bir program. Çeyrek asırdır gittiği her yerde her programıyla yankılar uyandırdı ve bir okul oldu. Nice hayırlara vesile oldu. Bizler, “Sevgi Savaşçıları” olarak Anadolu yollarına düştük. Bizi umutla heyecanla bekleyen dertli Anadolu insanları bizi bekliyor” dedi.
Atken, senaryosunu ve yönetmenliğini kendisinin yaptığı İkilem adlı yeni oyunla ilgili şunları kaydetti: “İkilem’de toplumumuzun güncel problemleri dile getiriliyor. Yine gençlere mesaj var. Yine sarhoşuyla, ihtiyarıyla, esnafıyla, zenginiyle, yani toplumun her kesiminin ikilemi ve insanı güldürecek halleri ile topluma mesaj var.
İkilem; Mevlânâca, Yunusca teklikteki mutluluğu yaşamak için..
İkilem; vahdete ermek için..
İkilem; birliğe erip huzuru dermek için..”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri