Gözler Yeni Malatyada

Altaya uzatma dakikalarında boyun eğen Konya Şekerspor, Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına başladı

Altay’a uzatma dakikalarında boyun eğen Konya Şekerspor, Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlıların tek hedefi kendi saha ve seyircisi önünde üç puan almak

 

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor ligin 12. haftasında Yeni Malatyaspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek. İzmir deplasmanında Altay’a uzatma dakikalarında mağlup olarak evine moralsiz dönen yeşil-beyazlılar, zorlu maçın hazırlıklarına dün yaptığı tek idmanla başladı. Koaelispor karşısında aldığı galibiyetin ardından Altay’a mağlup olmasına rağmen daha derli toplu bir futbol ortaya koyması ile dikkat çeken temsilcimizin tek hedefi kendi evinde kazanmak ve iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak.

 

Şekerspor, İzmir’de kaybettiği üç puanla birlikte iki futbolcusunun da cezalı duruma düşmesi ile üzüntü yaşadı. Temsilcimiz yeni Malatyaspor maçına dört eksikle çıkacak.  Altay maçına sarı kart sınırında bulunan 3 futbolcusu ile çıkan yeşil-beyazlılar, İshak Çakmak ve Kerem Can Akyüz’ün sarı kart görmeleri ile bu iki ismini kaybetti. Bu durumun ardından Şekerspor’da, Ameliyat geçiren ve yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacak olan kaleci Akın ve yapılan antrenmanlarda eli kırılan Erkan Ferin’in yanı sıra iki futbolcunun da cezalı duruma düşmesi ile eksik sayısı dörde çıktı. Ayrıca temsilcimizde Murat Dilek ceza sınırında bulunuyor. Dilek, Yeni Malatya maçında kart gördüğü takdirde 13. haftada oynanacak olan Balıkesirspor maçında forma şansı bulamayacak. 

 

Yeşil-beyazlılar ligin 11. haftasında aldığı yenilgi ile 13. sıraya geriledi. Ayrıca Beyaz Grup’ta yeni lider Bozhüyükspor oldu. Haftaya lider giren Şanlıurfaspor, Bozhüyük’ü evinde ağırladı ve rakibine 4-1 mağlup olarak liderlik koltuğunu Bozhüyük’e bıraktı. Bozhüyük puanını 24’e çıkartırken Şanlıurfaspor, 23 puanla ligin 3. sırasına geriledi. Zirve takibini sürdüren Balıkesirspor ise Gaziosmanpaşaspor’u 1-0 mağlup ederek puanını 23’e çıkarttı ve averajla ligin 2. sırasına yerleşti. 2. Lig Beyaz Grup’un 12. haftasında oynanacak olan maçlar ise şöyle: Bugsaş Spor-İskenderun Demir Çelikspor, Şekerspor-Yeni Malatyaspor, Ofspor-Altay Bozüyükspor-Çorumspor, Turgutluspor-Şanlıurfaspor Gaziosmanpaşa-Diyarbakırspor Tokatspor-Balıkesirspor, Pendikspor-Kocaelispor.

 

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Altay karşısında hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Zorlu deplasmanda iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Erence; “Maçın son bölümlerinde yaptığımız basit bir hatadan dolayı üç puanı İzmir’de bıraktığımızı düşünüyorum. Ancak ortaya koyduğumuz olumlu futbol hepimizi sevindirdi. Bundan sonra daha iyi olacağımızı en kısa sürede iyi bir çıkış yakalayacağımıza inanıyorum. Bunun için kendi evimizde oynayacağımız Yeni Malatyaspor maçından mutlaka galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Taraftarlarımızın desteği ile kazanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri