Gözler yabancılarda

Ligin ilk yarısını beklentilerin altında tamamlayan Konyaspor, ikinci yarıya daha güçlü kadro ile girmenin hesaplarını yaparken, yerli oyuncu transferinde sıkıntı çeken Kartal, gözünü Avrupa’ya çevirdi
Konyaspor’da, ikinci yarı hazırlıkları Çarşamba günü Antalya Belek’te başlayacak. Kadronun en az 4-5 futbolcuyla takviye edilmesi konusunda ise transfer çalışmaları sürdürülüyor.  Konyaspor yöneticilerinin, 3 büyük takım yöneticileriyle yaptığı görüşmelerden, Galatasaraylı Ali Turan dışında istenilen sonucun çıkmadığı öğrenildi.. Alınan bilgilere göre, üzerinde durulan futbolcuların maliyetinin yüksek olması nedeniyle bazı futbolcuların transferi şimdilik askıya alındı.. Ali Turan konusunda görüşmelerin ise devam ettiği kaydedildi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde, Bucaspor ile olan sözleşmesini fesheden ve Konyaspor yönetimi ile prensipte anlaşan İbrahim Dağaşan’ın, çok para istemesi nedeniyle transferi donduruldu. Adı geçen futbolcunun Antalyaspor ile anlaştığı bildirildi. Bu arada, sezon başında Gaziantepspor’dan ayrılan Erman Özgür’ün transferi ise, o mevkiye transfer yapılmaktan vazgeçilmesi üzerine sonlandırıldı.. Erman Özgür’ün ise Mersin İdmanyurdu ile anlaştığı açıklandı.  
Konyaspor’un ikinci yarıda çıkış yapacağından ve ligde kalacağından umutlu olduğunu belirten Başkan ve Bahattin Karapınar ve bazı yöneticilerin transferi hafta sonuna kadar bitirmek için yoğun çaba gösterdikleri belirtildi.
Yabancı futbolcu transferinde de sona yaklaşıldığı bildirildi. İngiltere liginden 1 golcü ile Polonya liginden bir ön libero transferi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Ancak, bu konuda isim verilmedi. Bu transferlerin hafta sonuna kadar netleşebileceği açıklandı.
İç transferde ise, kulüp bulmaları önerilen futbolculara transfer konusunda gerekli kolaylıkların gösterileceği, bu futbolcuların dönüşü olmayacağı ileri sürüldü.
TARAFTARLAR TEDİRGİN
Spor Toto SüperLig’in ilk yarısında 14 puan toplayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Konyaspor’da hedef ikinci yarıda daha fazla puan toplamak ve lige tutunmak olacak. İkinci yarıya takviyeli bir kadroyla çıkmanın hesaplarını yapan Konyaspor yönetiminin transfer çalışmaları yeşil-beyazlı ekibe gönül veren taraftarları tatmin etmiyor. Özellikle son İbrahim Dağaşan olayından sonra yönetimin güçlü bir kadro kuracağına inanmayan bazı taraftarlar, gazetemizi de arayarak, Bahattin Karapınar’ın başka Ziya Doğan’ın başka telden çaldığını söylediler. Lig’deki birçok takımın takviyeler yaptığını, Konyaspor’un ise bir oyuncu dahi alamamasının kendilerini düşündürdüğünü söyleyen taraftarlar, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, ancak özellikle son İbrahim Dağaşan olayında yaşananlar bizleri iyice tedirgin etti. Erman Özgür’ü ve İbrahim Dağaşan’ı alamayan Bahattin Karapınar, Fatih Tekke ve Gökhan Ünal’ı nasıl alacak, merak ediyoruz.  Aslında bu takımın bu durumlara düşeceği belliydi, ama başkan ileriyi göremedi. Keşke ileriyi görebilseydi, yönetimdeki önemli insanları küstürmeseydi bu takım ilk yarıyı 14 puanla değil 30 puanla bitirirdi. Taraftarlar olarak Konyaspor’un bütün olumsuzluklara rağmen ligde kalacağına inanıyoruz” dediler.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri