Gözler Telekom’da

Mutlu Demir ve Jamar Butler ile transfer dönemini kapatan Üniversitesporda artık tüm gözler Telekom maçında. Sarı-mavililer Telekomu mağlup ederek Play-Off yolunda kaza yaşamak istemiyor.

BEKO Basketbol Ligi’nde Aliağa Petkim galibiyetiyle moral bulan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, 14.hafta deplasmanda konuk olacağı Türk Telekom maçının hazırlıklarına sürdürüyor. Aliağa maçında sakatlık geçirerek oyundan çıkan İlker Türel ile bu maçta forma giyemeyen Alex Dunn’ın Telekom maçının hazırlıklarına katıldığı, bu iki oyuncunun zorlu karşılaşmada oynayabileceği bildirildi. Aliağa galibiyetiyle derin bir nefes alarak düşme hattından uzaklaşan sarı-mavililer gözünü Play-Off’a dikti. Hafta sonu Telekom karşısına mutlak galibiyet için çıkacak temsilcimiz ligin son haftasında evinde oynayacağı Darüşşafaka maçını kazanması halinde hem ilk yarıyı moralli kapatacak hem de Play-Off için müthiş bir avantaj yakalamış olacak.

EREN, YEDEKLİĞİ DERT ETMİYOR
Mutlu Demir’den sonra önceki gün de ABD’li Jamar Butler’in kadroya katılmasıyla takımda yedek oyuncu pozisyonuna düşen Eren Özteke’nin bazı maçlarda oynamayacak olmayı kafasına takmadığı bildirildi. Genç Üniversiteliler’deki performansından sonra A takıma alınan genç oyuncunun Üniversitespor’da forma giyerek milli takıma kadar yükselmek istediği ancak kadro seçiminde Antrenör Cengiz Karadağ’a saygı duyduğu belirtildi. Genel Kaptan Murat Çetinkaya, Eren’in yedek kalmayı kendisine dert etmemesi gerektiğini belirterek, “Onun yaşındaki bir oyuncu için 1.ligin bir takımına alınmak çok önemli bir olay. Şu anda takımda 13.oyuncu pozisyonuna düştü ancak bu onun moralini kesinlikle bozmamalı. Eren aynı tempoda çalışmaya devam etmeli. Cengiz hoca onu A takıma aldığına göre elbette gün gelecek şans verecektir” diye konuştu.
ÇETİNKAYA: GELECEK HAFTALAR İÇİN UMUTLUYUZ
Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya, Aliağa galibiyetiyle Play-Off iddialarını sürdürdüklerini söyledi. Ligde 13.sırada olmalarına rağmen 8.sıradaki Mersin Büyükşehir ile aralarında iki puan bulunduğunu kaydeden Çetinkaya, “Aliağa karşısında çok önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyetle alt sıralardan tamamen kurtulduk. Artık Play-Off hedefini daha ciddi düşünmeye başladık. Bu hafta itibariyle Mersin ile aramızda 2 galibiyet var. Telekom ve Darüşşafaka maçları var. Bu karşılaşmaları kazanıp ilk yarıyı moralli bitirmek istiyoruz” dedi.
EFES, SÜPER BİR SERİ YAKALADI
Beko Basketbol Ligi’nde 13. hafta mücadelesi tamamlanırken, Efes, üst üste 12. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü. İstanbul temsilcisi, sahasında Kepez Belediyesi’ni 86-57 yenerek 12. galibiyetini elde etti ve 25 puanla bu haftayı da lider olarak tamamladı. Derbi maçta Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker’i 78-62’lik skorla geçerek puanını 24’e çıkardı ve bu haftayı da 2. sırada geçti. Fenerbahçe Ülker ise 4. yenilgisini almasına karşın 3. sıradaki yerini korudu. Haftanın önemli maçlarından birinde ise Banvit, sahasında Türk Telekom’u 95-89 yenerek sıralamada rakibinin üstüne çıktı, 21 puan ve averajla 5. sırada yer aldı.
13. haftada alınan sonuçlar ve gelecek haftanın programı şöyle: Erdemirspor-Beşiktaş Cola Turka: 82-68 Efes-Kepez Belediyesi: 85-57 Casa TED Ankara Kolejliler-Mersin Büyükşehir Belediyesi: 77-85 Banvit-Türk Telekom: 95-89 Pınar Karşıyaka-OYAK Renault: 71-61 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Aliağa Petkim: 83-82 Galatasaray Cafe Crown-Fenerbahçe Ülker: 78-62 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires: 83-69. Ligde, bu hafta Aliağa Petkim-Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Cooper Tires-Banvit, Antalya Büyükşehir Belediyesi-Efes, Türk Telekom-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, OYAK Renault-Casa TED Ankara Kolejliler, Fenerbahçe Ülker-Erdemirspor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi-Kepez Belediyesi karşılaşmaları yapılacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri