Gözler tekrar lige çevrildi

Ziraat Türkiye kupası yarı final maçlarında Fenerbahçe’ye Konya’da 3-0 ve İstanbul’da 2-0 yenilen Torku Konyaspor’da hedef, ligde kalan 3 maçı en az kayıpla geçerek sezonu 3. sırada bitirmek ve Avrupa kupalarına direkt katılmak

Ziraat Türkiye kupası yarı final maçlarında Fenerbahçe’ye Konya’da 3-0 ve İstanbul’da 2-0 yenilen Torku Konyaspor’da hedef, ligde kalan 3 maçı en az kayıpla geçerek sezonu 3. sırada bitirmek ve Avrupa kupalarına direkt katılmak. Fenerbahçe ile oynanan kupa maçının ardından gece havayoluyla Konya’ya dönen Konyaspor’da 9 Mayıs Pazartesi akşamı iç sahada, ligin 32. haftasında oynanacak Kasımpaşa maçının hazırlıkları dün yenileme antrenmanıyla başladı. Kayacık tesislerinde bugün taktik çalışma gerçekleştirecek olan temsilcimizde hazırlıklar Pazar günü tamamlanacak.

Spor Toto Süper ligde 59 puanla 3. sırada yer alan ve en yakın rakibi Başakşehr’e 9 puan fark atan Konyaspor’un sezonu 3. sırada bitirebilmesi için 3 maçta 1 puan alması yeterli olacak. Konyaspor’da, Pazartesi akşam oynanacak maç öncesi eksik yok. Karşılaşmanın biletleri satışa çıkartıldı. Futbolseverler biletlerini tüm Passolig satış kanalları ve stadyum gişelerinden 5 ile 50 TL arasında değişen ücretlerle temin edebilecekler.

KUPADA DA KARTAL

Spor Toto Süperi ligde bu sezon, tarihinin en başarılı dönemi geçiren ve rekorları alt-üst ederek ligde 3. sıraya oturan Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye kupasında da başarılı bir sezon geçirdi. Kupaya 3. turdan itibaren Tocaeli Başakşehiri maçıyla başlayan ve rakibini 4-1 yenerek gruplara kalan Kartallar, Kayserispor, Etimesgut Belediyespor ve İnegölspor ile eşleştikleri gruplarda da başarısını sürdürdü. Torku Konyaspor, grup maçlarında Kayserispor’u her iki maçta da aynı sonuçla 1-0, Etimesgut Belediyespor’u 1-0 ve 2-0 yendi. İnegölspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve içi sahada rakibini 2-09 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Beşiktaş ile eşleşen Kartallar, rakibi İstanbul’da 2-1 ve içeride 1-0 yenerek tarihinde ikinci kez yarı finale çıkma başarısını gösterdi. Konyaspor, yarı final maçlarında Fenerbahçe’ye 3-0 ve 2-0 yenilerek kupaya veda etti. Ligi 3. sırada bitirerek Avrupa kupalarına direkt katılmayı amaçlayan Konyaspor, Ziraat Türkiye kupasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Attığı 16 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri