Gözler Samsun'da

Üst üste iki karşılaşmadan üçer puan çıkartan ve geçtiğimiz gün de Göztepe deplasmanından boş dönmeyen Torku Konyaspor'da moraller yerinde.

Üst üste iki karşılaşmadan üçer puan çıkartan ve geçtiğimiz gün de Göztepe deplasmanından boş dönmeyen Torku Konyaspor'da moraller yerinde. Hafta sonu Samsun'u konuk edecek olan temsilcimiz hazırlaklarına bugün başlıyor

Torku Konyaspor, İzmir deplasmanından 1 puanla dönerek, 8 puan ve maç fazlasıyla 8. sıraya yükseldi. Adana Demirspor ve Tavşanlı Linyitspor karşısında son iki hafta alınan galibiyetleri İzmir’de, Göztepe karşısında da sürdürmeyi amaçlayan yeşil-beyazlı’lar, gol yollarında etkili olamayınca tek galibiyeti olan rakibi karşısında 1 puana razı oldu.. Saha zemininin bozuk olması nedeniyle Göztepe maçında da çok top kayıpları yapan, bunun sonucu da kalesinde tehlike yaşayan Torku Konyaspor, maçın ikinci yarısında ilk 45 dakikaya oranla daha etkili olmasına karşın golü bulamadı. Kartallar, son dakikalarda Ömer Ali ile de net bir pozisyondan yararlanamadı.

Göztepe maçına; Neca Fernandes, Erkan Sekman, Serkan Şahin, Abdülkerim Bardakçı, Semih Aydilek ve Ali Turan’dan yoksunu biri kadro ile çıkan Torku Konyaspor’da, futbolcular dünü dinlenerek geçirdi. Cumartesi günü iç sahada oynanacak Samsunspor maçının hazırlıkları bugün akşam, Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak.

Öte yandan, Litvanya’da yapılacak UEFA mini turnuvasına katılacak U19 Milli takım aday kadrosu, bugün akşam saatlerinde İstanbul Courtyard Marriott Airport Otelde kampa girecek. Konyaspor’un genç futbolcusu İsmail Güven’in de yer aldığı Türk Milli Takımı, Litvanya'da 11-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek UEFA Mini Turnuvası'nda Sırbistan, Danimarka ve Litvanya ile karşılaşacak. Kartal’ın diğer başarılı futbolcusu Abdülkerim Bardakçı ise sakatlığı nedeniyle aday kadroya çağrılmadı.

KÖTÜ ZEMİNDE ALINAN BU SONUÇ NORMAL

Konyaspor Teknik direktörü Hüsnü Özkara, maçın oynandığı İzmir Atatürk Stadyumu'nun zemininin takımların performansını etkilediğini ve karşılaşmanın berabere bitmesinin normal sonuç olduğunu belirtirken, yenilmezlik serisini 4 maça çıkartan takımımızın ilerleyen haftalarda daha da iyi olacağını söyledi. Hüsnü Özkara, "Öncelikle bu saha zemininin İzmir'e yakışmadığını bir kez daha söylemeliyim. Top kontrolünün imkansız olduğu, istediklerinizi yapamadığınız bu sahada iki takım adına da mücadele eden oyuncuları kutluyorum. Biz buraya maçın zorluğunu bilerek geldik. Eksiklerimiz vardı. İlk yarıda istenileni sahaya yansıtamadık. Ama rakibe de bir pozisyon dışında pozisyon vermedik. İkinci yarıya çıkarken oyuncularımıza topun daha fazla bizde kalması gerektiğini söyledik. Bunu da ağır zemine rağmen zaman zaman başardık. Fazla pozisyona girememeize rağmen uzatmalarda Ömer Ali'nin vuruşunda golü bulup kazanabilirdik de. Ancak olmadı. Kaybetmedik. Alınan her puanın değerli olduğu bir ligde mücadele ediyoruz. Bir kez daha he riki takım oyuncularını ağır zemindeki mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Biz artık kaybetmemeyi öğrendik. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.

Özkara, Göztepe A.Ş. teknik direktörü Hüseyin Kalpar'a gösterilen tepkilerle ilgili olarakta, "Futbolda maalesef bu hep böyle. Kötü gidişte ilk sorumlu biz teknik adamlarız. Kasımpaşa'da Metin Diyadin takımı ligde ikinci durumdayken görevinden ayrıldı, biz lider takımın teknik heyetiyken görevimizi bırakmak zorunda kaldık. Ne yapacağız ? Biz teknik adamlar mı sahaya girip ortalara kafa vuracağız ve oyunculara futbolu yeniden öğreteceğiz. Meslektaşım Hüseyin Kalpar hocama sahip çıkıyorum ve sabredilmesi gerektiğine inanıyorum. Artık Türk futbolunda bazı şeylerin değişmesi lazım" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri