Gözler Rize'ye çevrildi

Boluspor deplasmanından 3 puanla dönen Konyaspor'da Çaykur Rizespor mesaisi dün başladı. Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, takım olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi

Torku Konyaspor’da gözler, cumartesi akşamı Konya’da oynanacak Çaykur Rizespor maçına çevrildi. Boluspor galibiyetiyle, zirvedeki rakiplerinde puan kaybetmesi sonucu haftanın en karlı takımları arasında yer alan Kartallarda, Rizespor maçının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün akşam saatlerinde gerçekleştirilene antrenmanla başladı. Hafta boyunca çalışacak olan yeşil-beyazlı takımda bayramlaşma ise muhtemelen Cuma günü gerçekleştirilecek.

Takımda, sakat olan Erdinç, Erkan ve Ali Turan’ın tedavileri sürdürülmekte. Şenol, Sinan ve Erdal ise, Rizespor’a karşı 3 sarı kartla oynayacaklar. Bu futbolcular bir sarı kart görmeleri halinde yönetmelik gereğince bir sonraki maçta forma giyemeyecekler.
Ligde, yine ilkleri yaşayan, sezon başından buyana ilk penaltısını Bolu deplasmanında kazanan ve Neca ile gole çeviren Torku Konyaspor, ilk haftadan buyana eksi olan averajını da Boluspor’a attığı 3 golle eşitledi. 9 gol atan ve kalesinde 9 gol gören Kartallar, sıfır averaja sahip.

Torku Konyaspor, ligin başından buyana oynadığı 8 maçta, deplasmanda daha iyi bir performans gösterdi.. Yeşil-beyazlı takım, iç sahada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 3 puan toplanken, deplasmanda ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 7 puan aldı. Torku Konyaspor’da, bir yandan ekonomik sıkıntı devam ederken, diğer taraftan maçlarda görev yapan personelin 9 maçlık alacaklarının bayram öncesi ödeneceği öğrenildi.. Yönetim kurulunun bu özverili çalışmasına karşın, kulübe her geçen gün yeni alacaklı listesi gelmeye devam ediyor. Nitekim, son olarak kulübün resmi internet sitesi, gerekli ödemenin yapılması gerçekleşmediği için duraklatıldı. Konuyla ilgili kulübün resmi sitesinde, “ Bu alan adı ".tr" Alan Adı Yönetimi tarafından duraklatılmıştır. Alan adınız, mali ya da idari nedenlerle duraklatılmış olabilir!” ibaresi yer aldı.

ÖZKARA: DAHA İYİ OLACAĞIZ

Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, oyun ve mücadele anlamında her geçen hafta yükselen bir form grafiklerinin olduğunu belirterek, Boluspor maçını geride bıraktıklarını, şimdi önlerinde oynayacakları Çaykur Rizespor maçına odaklandıklarını söyledi. Bolu'da haklı bir galibiyete imza attıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Boluspor maçını bitirdik, şimdi Rizespor maçını düşünüyoruz” dedi. Bolu deplasmanında hakli bir galibiyet aldıklarını bildiren Özkara, “Hem oyun olarak hem de sonuç olarak muhteşem bir haftayı geride bıraktık. Şimdi önümüzde Rizespor maçı var. Bu maça da kazanmak için çıkacağız. Hem Rize takımıyla aramızı kapatmamız için bu maçı kazanmak durumundayız,  hem de zirveden uzaklaşamamak için bu maçı 3 puanla geçmek durumundayız. Ayrıca da 6 haftalık yenilmezlik ünvanımızı da bu maçta sürdürmek istiyoruz” dedi.

Takım olma yolunda önemli mesafeler katettiklerini de ifade eden Özkara, “İlk haftalarda sıkıntılı maçlar yaşadığımız bir gerçek, ama ben oyuncularıma mutlaka iyi bir noktaya geleceğimizi, bu ligin üstünde maçlar oynayacağımızı söyledim. Geldiğimiz noktaya bakılırsa, rakiplerin çekindiği bir Konyaspor ortaya çıkmıştır. Şunun özellikle altını çizmek istiyorum, eğer bu şehir takıma inanır, güvenir ve o doğrultuda da destek verirse, bu oyuncu topluluğu bunun karşılığını mutlaka verecektir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri