Gözler Play-Offta

Elazığ maçında aldığı 4-1lik galibiyetle Play-Off için moral bulan Konyaspor, hazırlık kampını Nevşehirde yapıyor

Elazığ maçında aldığı 4-1’lik galibiyetle Play-Off için moral bulan Konyaspor, hazırlık kampını Nevşehir’de yapıyor. Önümüzdeki Cuma günü Kasımpaşa ile ilk sınava çıkacak olan temsilcimizin tek hedefi kazanmak

 

Konyaspor, Elazığspor galibiyetiyle moral tazelerken, gözler Cuma günü iç sahada Kasımpaşa ile oynanacak ilk maça çevrildi. Play-Off maçlarının programı da belli oldu. Çaykur Rizespor sahasında Akhisar’a mağlup olunca 59 puanda kaldı. Konyaspor, Elazığspor’u yenerek puanını 59’a çıkardı. Kasımpaşa da Buca ile deplasmanda berabere kalınca o da puanını 59’a yükseltti. Sıralamayı üç takımın kendi arasındaki yaptığı maçlar belirledi. Buna göre üçlü averajda Rizespor üstün olduğu için üçüncü, Kasımpaşa dördüncü, Konyaspor beşinci ve Adanaspor da ligi altıncı sırada bitirdi.

Buna göre Adanaspor-Rizespor, Konyaspor-Kasımpaşa eşleşti. Büyük olasılıkla Play-Off’lar 18-22 Mayıs, final ise 26 Mayıs’ta oynanacak. Ligde, iç sahada oynadığı son 4 maçta 10 puan kaybederek Süper ligi eliyle iten yeşil-beyazlılar, Süper lige yükselmeyi geçen hafta garantileyen Elazığspor’u, yedek ağırlıklı bir kadroyla yenerek 4 maç sonra yeniden galibiyetle buluşarak moral ve güven tazeledi. Bu arada, Elazığ maçında sakatlanan ve yerini Selim’e bırakan Feyyaz’ın sakatlığının önemli olmadığı bildirildi.

PLAY-OFF CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Play-off maçlarının programı da netleşmeye başladı. Futbol Federasyonuna yakın çevrelerden alınan bilgilere göre, daha önce Perşembe günü başlatılması planlanan Play-Off maçları bir gün kaydırıldı. Buna göre ilk maçlar Cuma, ikinci karşılaşmalar ise Salı günü rakip sahalarda yapılacak. Final maçı ise haftaya Cumartesi günü muhtemelen Ankara’da oynanacak. Cuma günü Kasımpaşa’yı konuk edecek olan Konyaspor, rakibiyle Salı günü İstanbul deplasmanında karşı karşıya gelerek final vizesi arayacak. Kasımpaşa-Konyaspor maçı ise, rakibini cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

NEVŞEHİR KAMP 3GÜN SÜRECEK

Elazığspor karşısında sezonun en iyi futbolunu sergileyen, en farklı galibiyetini alan Kartallar Nevşehir’e giderek kampa girdi. Hazırlıkları burada sürdürecek olan Konyaspor’un kampı 3 gün sürecek. Nevşehir’de ilk çalışma ise dün saat 16.00’de gerçekleştirildi. Kamp kadrosu şu oyunculardan oluştu: Ercüment, Mariusz Pawelek, Onur Nazmi, Tolga, Rifat, Selim, Erdinç, Muhammet, M. Abdullah Çoban, Alvaro Mejia Perez, Serkan Şahin, Ertuğrul Arslan, Abdülkerim Bardakçı, Abdülkerim Kılıç, Recep Aydın, Serbay Yağız, Ali Dere, Gökhan Emreciksin, Mahamoudou Kere, Feyyaz Belen, Marcin Robak, Can Parlayan.

34. HAFTA DA 27 GOL ATILDI

Bank Asya 1. ligde normal sezon hafta sonunda oynanan maçlarla sona erdi. Akhisar Gençlik ve Elazığspor’un ilik iki sırada yer alarak Süper lige yükseldikleri ligde, 3. takım ise play-off maçları sonunda belli olacak. Programa göre; Play-Off’ta Konyaspor-Kasımpaşa ve Adanaspor-Rizespor eşleşti. Ligde son 3 sırayı alan Giresunspor, Sakaryaspor ve Güngörenespor 2. lige düştü. Bank Asya 1. ligde hafta sonunda yapılan maçların 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımları kazanırken, 2 maçta ise, eşitlik bozulmadı. Toplam 27 golün atıldığı ligde en gollü karşılaşma 3-3 sona eren Bucaspor-Kasımpaşa maçı olurken, bunu 4-1 biten Konyaspor-Elazığspora maçı izledi. Son hafta, sadece Karşıyaka-Gaziantep maçında fol sesi çıkmadı.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri