Gözler Oyak’ta

Üniversitesporda Mersin mağlubiyeti unutuldu, gözler Oyak karşılaşmasına çevrildi. Bu karşılaşmanın hazırlıklarına dün galibiyet parolası ile başlayan temsilcimizde moraller yerinde

BEKO Basketbol Ligi’nde haftayı Mersin Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetiyle kapatan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde gözler hafta sonu oynanacak Oyak Reno karşılaşmasına çevrildi. Mersin’e yenilerek üç haftalık galibiyet serisi sona eren temsilcimizde Oyak maçından başka bir şey düşünülmüyor. Oyak ile bitime 5 maç kala karşılaşacak sarı-mavililer bu maçı kazanarak son haftalara rahat girmek istiyor. Sarı-mavililer zorlu maçın hazırlıklarına dün 19 Mayıs Spor Salonu’nda 15:30’da başladı. Temsilcimizde eksik ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını Merhaba’ya değerlendiren Genel Kaptan Murat Çetinkaya, kazanacak kadar iyi bir mücadele ortaya koymadıklarını söyledi. Karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten Çetinkaya, “İlk ve ikinci periyotlarda iyi mücadele ettik, üçüncü periyotta da iyiydik ancak son 2 dakikada rakibimiz karşısında çözüldük. İki üç lük yiyince oyundan koptuk ve karşılaşmayı kaybettik. Karşılaşmanın geneline baktığımızda iki formda takımın mücadelesi oldu. Mersin daha ağır bastı ve karşılaşmayı kazandı. Oyuncularımızın üzerinde “ya kazanamazsak” baskısı kesinlikle yoktu. Kazanabileceğimiz bir maçtı ama kaybettik. Artık Oyak maçını düşünüyoruz” dedi.
Çetinkaya, Mersin maçının hedef maçlarından biri olmadığını belirterek, Marlon Smith’in performansının kendilerini memnun etmediğini söyledi. Smith’ten bu karşılaşmada daha iyi bir mücadele beklediklerini vurgulayan Çetinkaya şunları söyledi:
“Marlon Smith geçen hafta ayağının tozuyla Kepez maçına çıktı ve mükemmel bir performans sergileyerek kazanmamızda büyük rol oynadı. Ben bu karşılaşmada Smith’in daha iyi bir oyun ortaya koyacağını, Hickerson’un performansının bu oyuncunun gerisinde kalacağını düşünüyordum. Ancak tam tersi oldu. Smith performansıyla bizi memnun etmedi. Hickerson bugün mükemmeldi. Umarım Smith ilerleyen haftalarda daha iyi olur. Ona ihtiyacımız var”
EFES, LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi'nde 24. hafta maçları tamamlanırken, Efes bu haftayı da ilk sırada bitirdi. Efes, sahasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 84-60'lık skorla geçerek puanını 46'ya yükseltti ve bu hafta da liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmadı. Türk Telekom, deplasmanda karşılaştığı Aliağa Petkim'i 70-69 yenerek 19. galibiyetini elde etti ve 43 puanla bu haftayı da ikinci sırada tamamladı. Galatasaray Cafe Crown, Kepez Belediyesi'ne 75-69 kaybederek, 7. yenilgisiyle tanıştı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgiye rağmen 41 puan ve averajla bu hafta da 3. sırada yer aldı. Fenerbahçe Ülker ise sahasında Darüşşafaka Cooper Tires'i 101-78 yenerek puanını 41'e çıkardı ve haftayı averajla 4. sırada tamamladı. Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe Ülker, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-OYAK Renault, Galatasaray Cafe Crown-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pınar Karşıyaka-Casa TED Ankara Kolejliler, Erdemirspor-Kepez Belediyesi, Darüşşafaka Cooper Tires-Aliağa Petkim, Banvit-Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom-Efes karşılaşmaları yapılacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri