Gözler Manisasporda

Konyasporda, Manisaspor ile oynanacak maçın hazırlıkları bir günlük iznin ardından önceki akşam başladı

Yeşil-beyazlıların tek hedefi evinde kazanarak galibiyet hasretine son vermek

 

 

Konyaspor’da, Cumartesi günü iç sahada Manisaspor ile oynanacak maçın hazırlıkları bir günlük iznin ardından önceki akşam başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde yapılan antrenmana A2 Takımı ile maç oynayan oyuncular ve izinli olan Gökhan Emreciksin katılmadı.

 

Trabzonspor yenilgisiyle ligde kalma şansını zorlaştıran Konyaspor’da, sakatlıkları bulunan Erdinç Yavuz, Veli Acar, Hakan Aslantaş takımdan ayrı yürüyüş ve düz koşu yaptıktan sonra tesislere geçerek burada çalışma ve tedavilerine devam etti. Mahamoudou Kere takımdan ayrı olarak Performans Antrenörü Serhat Galimane, Murat Tosun ise antrenör Cenk Özcan gözetiminde çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda oyuncular iki seri halinde çabukluk ve koordinasyon çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

 

Bugün öğle saatlerinde de basına açık olarak çalışacak olan Konyaspor‘da, antrenmanlar akşam saatlerinde gerçekleştirilecek teknik-taktik idmanıyla birlikte basına kapatılacak. Yarın ve Cuma günü taktik ağırlıklı iki çalışma daha yapacak olan Kartallar, Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak maçta Manisaspor’u yenerek galibiyetle uzun aradan sonra yeniden buluşmayı amaçlıyor. Konyaspor’da, antrenmanda geçirdiği sakatlık sonrasında İzmir’de tedavisi yapılan Mehmet Batdal, yaklaşık 2 aylık bir aranın ardından çalışmalara başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde fizyoterapist Ahmet Bayrak gözetiminde koşulara başlayan Mehmet Batdal’ın güçlendirme çalışmalarının ardından takımla birlikte antrenman yapacak düzeye geleceği açıklandı. Batdal’ın en erken son iki maçta oynayabileceği ileri sürüldü.

 

LİGİN DİBİNE ATEŞ DÜŞTÜ

 

Süper Lig’de 27. hafta da, Fenerbahçe’nin iç sahada Bursaspor ile berabere kalmasıyla liderliğe Trabzonspor yükseldi. Beşiktaş ve Galatasaray yenildi. Dipte ise, ateş söndü. Trabzon yenilgisiyle tabana demir atan Konyaspor ile Kasımpaşa ve Bucaspor kaderleriyle baş başa kaldı. Ligde, haftanın maçında Fenerbahçe ile Bursaspor Kadıköy’de golsüz berabere kalınca, Konyaspor’u kötü bir futbol serdiği maçta tek golle yenen Trabzonspor puanını 63’e çıkartarak 4 hafta sonra yeniden lider oldu. Bursaspor 3. sıradaki yerini korurken, bu takımları Gaziantepspor, Kayserispor ve Eskişehirspor izlemekte. Haftayı yenilgiyle kapatan Beşiktaş 7 ve Galatasaray ise 13. sıraya geriledi.

 

Ligin dibinde ateş söndü. İç sahada Beşiktaş’ı yenerek puanını 28’e yükselten Sivasspor, en yakın rakibi, 21 puanlı Bucaspor’a 7 puan taktı. Kasımpaşa, deplasmanda Kayserispor’u yenerek 20 puanla 17. sıraya yükselirken, Konyaspor ise Trabzon yenilgisiyle 17 puanda kalarak sona demir attı. Spor Toto Süper ligde, 27. hafta da 24 gol atıldı. Kasımpaşa’dan Ersen Martin ve Antalyaspor’dan Necati’nin rakip fileleri iki’şer kez havalandırdıkları ligde, haftanın en gollü karşılaşması 3-2 sonuçlanan Karabükspor-Gaziantepspor maçı oldu. 27. hafta da, sadece Fenerbahçe-Bursaspor maçında gol sesi çıkmadı. Ligde, 5 maçı ev sahibi ve 2 maçı da deplasman takımları kazanırken, iki karşılaşma berabere sonuçlandı. Hakemler ise, bu hafta 39 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi. 6 sarı ve bir kırmızı kartla Manisaspor-Gençlerbirliği maçı en hırçın maç olarak istatistiklere geçti.

 

Fenerbahçeli Alex’in 19 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığı yarışında, takım arkadaşı Niang’ın 14 golü bulunuyor. Niang’ı, 13’er golle Trabzonsporlu Burak ve Kardemir Karabüksporlu Emenike takip ediyor. Manisasporlu Simpson’ın 11, Trabzonsporlu Jaja ve Umut Bulut’un 10’ar golü bulunuyor. 27. haftanın sonuçları: Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor: 3-2 Sivasspor-Beşiktaş: 1-0 Ankaragücü-Eskişehirspor: 2-2 Trabzonspor-Konyaspor: 1-0 Manisaspor-Gençlerbirliği: 0-3 Kayserispor-Kasımpaşa: 1-3 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bucaspor: 2-1 Fenerbahçe-Bursaspor: 0-0 Medical Park Antalyaspor-Galatasaray: 3-0. Gelecek haftanın programı: 8 Nisan Cuma: Bursaspor-Medical Park Antalyaspor. 9 Nisan Cumartesi: Bucaspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor Konyaspor-Manisaspor Eskişehirspor-Fenerbahçe. 10 Nisan Pazar: Büyükşehir Bld.Spor-Sivasspor Gaziantepspor-Ankaragücü Gençlerbirliği-Kayserispor Galatasaray-Trabzonspor 11 Nisan Pazartesi Kasımpaşa-Beşiktaş.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri