Gözler lige çevrildi

TFF 2. Lig'de perde bu hafta sonu açılıyor

Bu sezon ilk kez ligde mücadele edecek olan Anadolu Selçukluspor, ilk haftada Yeni Malatyaspor ile evinde karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlıların tek hedefi lige iyi başlamak

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor'da gözler bu hafta sonu başlayacak olan lige çevrildi. Beyaz Grup'ta zorlu bir maratona başlayacak olan yeşil-beyazlılar ilk haftada Yeni Malatyaspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma önümüzdeki Pazar günü Saat 16.00'da oynanacak. Hazırlık çalışmalarının ikinci etabında iki hazırlık maçı oynayan Anadolu Selçukluspor, bu maçlarda istediği performansı ortaya koyamadı. Yeşil-beyazlılar, ilk maçta Torku Konyspor'a 2-1 mağlup oldu. İkinci maçta ise geçtiğimiz gün  Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele edecek olan Sarayönü Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Selçukluspor'da teknik adam Salih Eken, her maçta alınan sonuç ve ortaya koyulan performanstan memnun kalmadı ve antrenman temposunu artırdı. Lige kadar hazır olmanın planlarını yapan yeşil-beyazlılar, çalışmalarını günde yaptığı çift idmanla sürdürüyor.
Futbol Federasyonu, 8 Eylül 2012'de başlayacak Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig ile ilgili önemli yenilik ve değişiklikleri hayata geçirdi. TFF Yönetim Kurulu'nun kararı ile her 2 ligde yer alan toplam 88 profesyonel takımın otel, yemek gibi deplasman giderleri karşılanmaya devam ederek, kulüpler önemli bir mali yükümlülükten kurtaracak. Her 2 ligle ilgili Spor Toto geliri haricinde isim haklarından elde edilen 5'er milyon liralık gelir de bu ligdeki takımlara aktarılacak. Böylece kulüp başına çok önemli bir gelir kalemi yaratılmış olacak. Önümüzdeki hafta sonu start alacak olan ligde Beyaz Grub ilk hafta maçları ise şöyle: İskenderun Demir Çelikspor-Gaziosmanpaşa, Körfez Futbol Kulübü -Alanyaspor, Ofspor-Altay, İnegölspor-Tokatspor, Çamlıdere Şekerspor-Kızılcahamamspor, Kırklarelispor-Denizli Belediyespor, Bayrampaşa-Balıkesirspor, Anadolu Selçukluspor-Yeni Malatyaspor.
Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü Salih Eken, ligin başlamasına kısa bir süre kaldığını ve iyi bir ekip olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Henüz eksiklerinin bulunduğunu ve bunu oynadıkları hazırlık maçlarında gözlemlediklerini ifade eden Eken; “Transfer konusunda önemli bir eksiğimiz görünmüyor. Ancak takım olma yolunda iyi bir ekip olma yolunda eksiklerimizin olduğunu düşünüyorum. Bu açığımızı lige kadar kapatmak için oldukça yoğun bir tempoda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tamami ile yeni bir takımız ev istediğimiz seviyeye gelmemiz için zamana ihtiyacımız var. Ligin ilk haftasına kadar bu dezavantajımızı en asgariye indirmenin çabasını veriyoruu. İnşallah lige iyi bir başlangıç yapar ve bunun devamın getiririz” diye konuştu.
Öte yandan Anadolu Selçukluspor yönetim kurulu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada yaşanan terör saldırısını kınadı. Yönetim kurulunun açıklaması şöyle: “Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezinde güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen hain saldırılar sonucunda 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 7’sinin ise yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Hain terör saldırısını lanetlerken, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, milletimize, ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralı güvenlik görevlilerimize ise acil şifalar diliyoruz”
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri