Gözler kupaya çevrildi

Tepecik beraberliği ile ligde kan kaybetmeye devam eden Şekersporda kupa mesaisi başladı. Hafta içi Türkiye Kupasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılar çalışmalarına başladı
TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Konya Şekerspor geçtiğimiz gün Lig’in 21. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Tepecikspor ile karşı karşıya geldi. Üst üste yaşadığı puan kayıpları ile yükselme grubu maçlarında oynama şansını yitiren Şekerspor, Tepecik ile evinde berabere kalarak iki puan daha yitirdi ve 26 puanla 5. sırada yer aldı. Bu maçta yaşadığı puan kabının ardından moral kaybeden temsilcimiz Şekerspor, önümüzdeki hafta oynayacağı iki karşılaşma ile ilk yarı maç trafiğini noktalamış olacak.
2. yarıda Bank Asya 1. Lig hedefine ulaşmak için vereceği mücadeleyi klasman grubunda sürdürecek olan temsilcimiz, önümüzdeki Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası maçında Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’yı konuk edecek. Ardından hafta sonu Fethiyespor deplasmanında yapacağı karşılaşma ile devreyi sonlandıracak. Oynayacağı iki zorlu karşılaşmanın ardından devre arası tatiline girecek olan temsilcimiz, teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda ara transferi şekillendirecek ve ikinci yarı hedefine ulaşmak için mücadele edecek.
Türkiye kupası maçında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılar, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı. bugün ve yarın yapacağı tek idmanla Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamlayacak olan Şekerspor, Salı günü tesislerinde kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. Öte yandan hafta içi Türkiye Kupası’nda Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa ile oynayacağı maç öncesinde puan kaybeden yeşil-beyazlılar sadece moral kaybetmedi. 62. dakikada kırmızı kart görerek Şekerspor’u 10 kişi bırakan Hasan, zorlu maçta da forma şansı bulamayacak. Ayrıca yeşil-beyazlılarda sarı kart sınırında üç futbolcu bulunuyor. Sınırda bulunan Cafercan, Kadir Demirel ve Turgay, Kasımpaşa maçında kart gördükleri takdirde ligin son maçında cezalı duruma düşecekler.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yükselme grubu için iddiası kalmamış iki takımın mücadelesinden aldıkları beraberliğe üzülmediklerini söyledi. Hedeflerinin ligin ikinci yarısında daha başarılı bir ekip olarak yollarına devam etmek olduğunu ifade eden Altıparmak; “İki takımda vasatı geçmeden mücadele etti ve sonuçta maçtan beraberlikle sahadan ayrıldık. Zaman zaman parlayan performansımız ile pozisyonlar yakaladık. Cafercan, Murat ve Turgay ile bunları değerlendiremedik. Sonuçta her iki ekibinde üzülmediği bir maç oldu. Ancak bu maçtan alacağımız bir galibiyet bize Kasımpaşa maçı öncesinde moral olacaktı. Ayrıca Hasan Engin’in kırmızı kart görmesi ise bizim için kupada bir eksi olacak. Bu sene Türkiye Kupası’nda ilk kez mücadele eden Şekerspor’un kupa sınavında kendini gösterme fırsatı bulacağını düşünüyorum. Zorlu maç periyotları içerisinde kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bu bizim için büyük bir tecrübe olacak. Önümüzdeki Çarşamba günü kendi saha ve seyircimizin önünde oynayacağımız ilk maçta galibiyet alarak moral kazanmak istiyoruz” dedi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, Tepecik maçında galibiyet alarak kupa sınavı öncesinde moral bulmak istediklerini ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Kupada hafta içinde Kasımpaşa ile zorlu bir maça çıkacaklarını ifade eden Erence; “Kendi saha ve seyircimizin önünde oynamanın bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Evimizde kazanarak grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmak ve devre arası için moral bulmak istiyoruz. Taraftarlarımızın desteği ile bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri