Gözler Köşk'te

Malum kesimler Gezi Parkı eylemlerini de bahane ederek, Cumhurbaşkanı Gül’ü Alkol Düzenlemesi’yle ilgili kararında yönlendirmeye çalışırken, 15 günlük süre yarın doluyor.

Malum kesimler Gezi Parkı eylemlerini de bahane ederek, Cumhurbaşkanı Gül’ü Alkol Düzenlemesi’yle ilgili kararında yönlendirme girişemlerini sürdürürken, 15 günlük süre yarın sona eriyor.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek, 28 Mayıs’ta Köşk’e gönderilen Alkol Düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Gül’ün 15 günlük süresi 11 Haziran’da yani yarın doluyor.

Cumhurbaşkanı düzenlemi ile ilgili kararını en geç yarın mesai bitimine kadar vermek zorunda.

Öte yandan alkolün reklam ve satışına sınırlama getiren düzenlemenin iptalini isteyen bu kesimlerin günlerdir Köşk ve çevresinde lobi faaliyeti yürüttüğü gözlenirken, Yeşilay’dan çarpıcı bir açıklama geldi.

“KAMUOYU OLUŞTURARAK GÜL BASKI ALTINA ALINIYOR”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, alkol firmalarının alkol düzenlemesini gündemde tutup kamuoyu oluşturmaya çalıştığını dile getirerek, “Firmalar bunun için her yolu deniyor. Gezi Parkı Olayı’nda da bunu gördük. Oluşturulmaya çalışılan kamuoyu ile Cumhurbaşkanı baskı altını alınmak isteniyor. İnsanımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi buna alet ediyorlar. Ancak Cumhurbaşkanlığı bu tür oyunlara gelecek makam değil, bu kurumun görevi insanları korumaktır. Alkol yasasının onaylanmasını istiyor ve geri adım atılmayacağını arzu ediyoruz. Ayrıca, sağlık ve toplumsal konular siyasete alet edilmemelidir. Sırf Başbakan yaptı diye muhalefet olunmamalıdır. Başbakan’ın bu konuda yaptığı düzenlemelerin arkasındayız” şeklinde konuştu.

“ALKOL FİRMALARI VE ALKOLİKLER YASAYI İSTEMİYOR”

Özellikle büyük alkol firmalarının zarar etme korkusuyla Cumhurbaşkanlığında onay bekleyen alkol düzenlemesini istemediklerini vurgulayan Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan ise, “Bununla beraber şuan Taksim Gezi Parkı’nda eylem yaparak kutu kutu alkol tüketen gençlerde yasanın onaylanmasından yana değil. Bu görüntülere medya da sık sık rastlıyoruz. Hem alkol şirketleri hem de alkol düzenlemesinden rahatsız olan bu kesimler, Cumhurbaşkanı Gül’ü baskı altına alıp yasayı onaylamasına engel olmak istiyor. Ben herhangi bir siyasi partiyi savunmak için söylemiyorum ama Başbakan Erdoğan’ın yaptığı alkol düzenlemesi takdire şayandır. Bütün uygar devletlerde alkolle alakalı birçok yasa vardır. Hükümetin çıkardığı yasa, alkole yasak getirmiyor sadece satışını ve kullanımını düzenliyor. Yani özgürlüklere herhangi bir kısıtlama getirmiyor. Cumhurbaşkanı’nın, alkolden para kazananlara ve alkol tüketen gruplara rağmen alkol düzenlenmesini onaylayacağını umuyorum. Çünkü hem kişinin sağlığı hem ailenin kurumunun devamı hem de toplumun refahı için hükümetin Meclis’ten geçirdiği alkol düzenlemesi hayati bir öneme sahip” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri