Gözler Konya'da kulaklar dışarıda

Şanlıurfa deplasmanından puan çıkaramayan Torku Konyaspor'un gözü burada, kulağı ise Rize, Samsun ve Adana'da olacak. Yeşil-beyazlılar, hafta sonunda oynanacak olan Ankaragücü maçının hazırlıklarına bugün başlayacaklar

Torku Konyaspor’da gözler son haftaya çevrildi.. Tek hedef; Ankaragücü maçını kazanmak. Bucaspor ilk 6’da yer almayı garantilerken, diğer 3 takım ile küme düşecek 3. takım bu hafta belli olacak.. Ligde son haftalarda yakaladığı performansla, ikinci yarıda konulan ilk 6 yarışına katılan yeşil-beyazlılar, Şanlıurfa deplasmanında aldıkları beklenmedik yenilgiyle umutlarını son haftaya taşıdı.. Rakibi karşısında maça iyi başlamasına rağmen 15. dakikadan sonra oyundan kopan ve kötü bir futbol sergileyerek rakibine 2-0 yenilen Kartallar, maçtan sonra gece geç vakitlerde Konya’ya dönerek tesislerde dinlenmeye çekildi.. Dünü izinli olarak geçiren Torku Konyaspor’da, ligin son haftasında iç sahada Ankaragücü ile oynanacak maçın hazırlıkları  bugün başlayacak. Torku Konyaspor’da, Ankaragücü maçı öncesi cezalı futbolcu yok. Sakat futbolcular Ali Dere ve Neca’nın tedavileri sürüyor. 5 futbolcu ise sarı kart ceza barajında.. İshak, Ars, Muhammet, Erdal ve Nice sarı kart barajında bulunmakta..  Ancak, ligde görülen sarı kartların play-off maçlarında geçerli olacağı konusunda net bir açıklama gelmedi. Bu konuda Federasyondan yanıt beklenmekte.

BİR TAKIM DAHA KÜME DÜŞTÜ

PTT 1. ligde 33. hafta da geride kalırken, Manisa deplasmanından 3 puanla dönen Erciyesspor, Rizespor’un Bucaspor’a yenilmesiyle 60 puanla yenirden liderliğe yükseldi..  Ligde, Erciyesspor ve Rizespor’un Süper lige çıkmasının ardından 3. takım ise play-off maçları sonunda belli olacak.. İlk 6 yarışı ve dipte ise heyecan dorukta.. Dipte, Ankaragücü’nden sonra Tavşanlı Linyitspor’a deplasmanda yenilen Kartalspor da düşen ikinci takım oldu..

İlk 6 mücadelesi veren takımlardan Adana Demirspor bu hafta Samsun deplasmanına çıkarken, düğümü Adanaspor-Manisaspor maçı çözecek. Torku Konyaspor, Ankaragücü’nü yenerek Adanaspor-Manisaspor maçının sonucunu bekleyecek. Bu karşılaşma berabere bitse bile Kartallar 52 puanla play-off’a yükselecek. Adanaspor-Manisaspor maçında kaybeden taraf play-off dışında kalacak.. Torku Konyaspor’un bir diğer umudu da, Adana Demirspor’un Samsunu deplasmanında puan kaybetmesi olacak.

3. TAKIM BU HAFTA BELLİ OLACAK

PTT 1. ligde, geride kalan 33. hafta da beraberlik çıkmazken, oynanan maçların dördünü ev sahibi, beşini deplasman takımları kazandı. Ligde, küme düşecek 3. takım ise son hafta da belli olacak.. 37 puanlı Göztepe ile 35 puanlı Tavşanlı Linyitspor arasında yapılacak karşılaşma düğümü çizecek. Bu karşılaşmayı kazanan taraf ligde kalacak. Maç berabere bitmesi halinde ise küme düşen 3. takım Tavşanlı Linyitspor olacak.  Ligde, 33. hafta da toplam 20 gol atıldı. 3 maç 2-0’lık sonuçla tamamlanırken, en net galibiyeti ise, 5 kırmızı kartın çıktığı maçta Ankaragücü’nü evinde yenen Denizlispor aldı..  Boluspor, Adanaspor, Erciyesspor, Denizlispor ve Samsunspor deplasmanda kazanan takımlar olarak istatistiklere geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri