Gözler Karabükspor’a çevrildi

Pazar günü, deplasmanda lider Karabükspor ile zor biri maça çıkacak olan Konyaspor’da hazırlıklar puan umuduyla sürüyor.

Ligin ikinci yarısındaki düşüsünü bu hafta da iç sahada Orduspor beraberliğiyle devam ettiren Kartallar, lider Karabükspor’a sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Ligin ikinci yarısında da başarılı bir grafik çizen Karabükspor’dan çekinmeyen temsilcimizde, Orduspor maçında sakatlanan Volkan’ın tedavisi sürdürülmekte. Bu futbolcunun dışında sezonu kapatan, müzmini sakatlar Koray ve Uğur Akdemir de çalışmalara katılmamakta. Bugün ve yarın taktik ağırlıklı çalışmalar yapacak olan Kartallar, Karabük’e muhtemelen Cuma günü gidecekler. Tek hedef, en az 1 puanla dönmek. Yeşil-beyazlı yöneticiler, alacakları 3 puanın da sürpriz olmayacağını belirttiler.  Konyaspor’da, Karabükspor’u yenmeleri halinde futbolculara süper prim verilecek.
DEMİR: HEDEFTEN SAPMADIK
Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Zafer Demir, Orduspor karşısında berabere kalarak önemli bir avantajdan yararlanamadıklarını belirtti. Ligde artık kolay maçın olmadığını belirten Zafer, 11 maçı en iyi sonuçlarla tamamlayarak Süper Lig'e yükseleceklerine inandığını söyledi.
Şanssızlıktan da yakınan Zafer Demir açıklamasını şöyle sürdürdü. "Ama kalan haftalarda bu şansı birazda kendimiz oluşturmalıyız diye düşünüyorum. Daha çok pozisyona girip, üretmemiz lazım. Artık maçlar çok daha zor. Biz Orduspor maçından 3 puan aldığımız takdirde yolumuzun bayağı bir açılacağının farkındaydık. Olmadı. Bu yıl hedefe ulaşmamız biraz zor olacak. Fakat inancımızdan hiçbir şey kaybetmeden çalışacağız. Kazanamamızın dışında tek üzüldüğümüz nokta gelen taraftarlarımıza galibiyet hediye edememekti. Ama canımız sağolsun. İyi oynuyoruz, iyi yoldayız, iyi mücadele ediyoruz. İnşallah sonunda gülen taraf biz olacağız. Burada kimsenin moralini bozmasına gerek yok. İkinci devre böyle maçlar yaşanıyor. İnanıyorum ki, bu bizim böyle yaşadığımız son maçımız olur. Deplasmanlardan 3 puan alabilecek kapasitemiz ve gücümüz var. Diğer takımlar bizim kadar bu işin peşinden gidemezler. Buna inanıyorum.."
YÖNETİMDEN AÇIKLAMA
Orduspor ile oynanan karşılaşmada siyasi bir partinin pankartının "Protokol Tribünden verilen talimatla indirildiği" şeklinde basında çıkan haberler üzerine Konyaspor Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“Hafta sonu oynadığımız Orduspor maçı sırasında bir siyasi partiye ait pankartın indirilmesiyle ilgili olarak, basında yer alan haberde "Protokol Tribününde müsabakayı izleyen siyasi kişilerin baskıları sonucu indirildiği" iddia edilmektedir. Güzide kulübümüz Konyaspor, bağlı bulunduğu Türkiye Futbol Federasyonunun statüsü ve talimatları gereği hareket ederek haberde iddia edildiği gibi değil, kulübümüz yetkilileri tarafından bahsi geçen pankart indirilmiştir. Amaç, disiplin talimatlarına uyarak, kulübümüzün ceza yemesini engellemektir. Çünkü, TFF 1.Lig Müsabakaları Statüsünün, "Tribün düzenleme ve organizasyon" başlıklı 8.maddesinin 14.fıkrasında "Müsabakalarda spor ahlakına aykırı, tahrik edici, aşağılayıcı, dil, din, mezhep, ırk, cinsiyet, etnik ve siyasi ayrımcılığa yönelik söz sarf edilmesi, ayrıca müsabaka alanına veya yakın çevresine bu mahiyette afiş veya pankart asılması yasaktır" ibaresi yer almaktadır.
Ayrıca, TFF Disiplin Talimatının, "Ayrımcılık" başlıklı 41.maddesinin 4.fıkrasında "Müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında her türlü ideolojik propaganda yapmak yasaktır. Bu yasağa uyulmaması halinde kulüp 5.000 TL ile 100.000 TL arasında para cezası ile cezalandırılır" denmektedir. Konyaspor, her kesimden her insanın takımıdır. Partiler üstü olarak gördüğümüz Konyaspor’a zarar verecek her türlü eylem ve sözün karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgulamakta yarar gördüğümüzü belirtmek isteriz. Ayrıca bahsi geçen siyasi partide dahil, bütün partilerin TFF Talimatları ve Statülere uygun hareket ederek, bundan sonraki maçlarımızda kulübümüzü zor durumda bırakmadan destekte bulunmalarını beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri