Gözler Gençlerbirliğinde

Konyaspor, Gençlerbirliği maçının hazırlıkları başladı

2-2 sonuçlanan Kasımpaşa maçının ardından iki gün izin verilen yeşil-beyazlılar dün öğle saatlerinde tesislerde toplandı ve akşam da haftanın ilk antrenmanına çıktı

 

Konyaspor’da izin bitti ve Gençlerbirliği maçının hazırlıkları dün başladı. Cumartesi günü, İstanbul deplasmanında oynanan ve 2-2 sonuçlanan Kasımpaşa maçının ardından iki gün izin verilen yeşil-beyazlı futbolcular dün öğle saatlerinde tesislerde toplandılar ve akşam da haftanın ilk antrenmanına çıktılar. Yenileme antrenmanında tüm futbolcular hazır bulundu. Üç gün boylunca teknik-taktik çalışmalar yapacak olan Kartallar, hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlayarak aynı gün Başkent’e gidecekler. Kartal’da, Pazar günü Gençlerbirliği ile oynanacak prestij maçı öncesi Perez dışında eksik yok. 

Spor Toto Süper ligde, en kötü ikinci sezonunu geçiren Konyaspor, 4 galibiyetle en az maç kazanan, 11 karşılaşmayla Eskişehirspor ve Antalyaspor ile birlikte en çok berabere kalan takım ünvanına sahip bulunuyor.  Ligde Fenerbahçe 23 galibiyetle en çok kazanan takım olurken, 22 galibiyetle Trabzonspor ikinci sırada yer aldı. Manisaspor ve İstanbul BŞ 3’er maçla en az berabere kalan takımlar oldu. Bu takımları 4 beraberlikle, yine tarihinde en kötü sezonunu geçiren Galatasaray izledi. Ligde geride kalan 31 hafta da, en çok yenilene takımlar; 18’er maçla Kasımpaşa ve Bucaspor olurken, Konyaspor, Galatasaray ve Manisaspor ise 16’şar yenilgi aldı. 

FENERBAHÇE, LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Spor Toto Süper ligde 31. hafta da geride kalırken, Fenerbahçe 73 puan ve gol farkıyla liderliğini sürdürdü. Konyaspor ile Kasımpaşa ise el ele küme düştüler. Haftaya aynı puanla giren Fenerbahçe ve Trabzonspor nefes kesen maçlar sonunda İstanbul BŞ ve Gaziantepspor’u yenerek yola devam ettiler. Ligde son 3 hafta da hata yapmayan takım mutlu sona ulaşacak. Ligin dibinde ise, Cumartesi günü berabere kalan ve puanlarını 23’e yükselten Kasımpaşa ile Konyaspor el ele Bank Asaya 1. lige düştüler. Tehlike hattında yer alan biri diğer takım Bucaspor ise, Antalya deplasmanından 1 puanla dönerek puanını 25’e yükseltti ve umutlarını son 3 haftaya taşıdı. Tehlike hattının üzerinde yer alan Sivasspor, iç sahada Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak Puanını 33’e çıkardı. Sivasspor, kalan 3 hafta da 2 puan alması halinde ligde kalacak. Böylece düşen 3. takım Bucaspor olacak.

Ligde, zirve takımlarını izleyen ve ilk üçe girme yarışı yapar takımlardan Bursaspor, son haftalarda kazanamayan Kayserispor’a yenilerek 55 puanda kaldı. Bu takımı 52 puanla Gaziantepspor ve derbi maçta Galatasaray’ı 2 golle geçen ve 47 puanlı Beşiktaş izliyor. 6 hafta sonra kazanan Kayserispor puanını 47’ye yükselterek ilik 5 umutlarını devam ettirdi. Süperi ligde, geride kalan oynanan karşılaşmalardan 5’ini ev sahibi takımlar kazanırken, 4 mücadele ise berabere sona erdi. Deplasman takımlarının kazanamadığı hafta da, toplam 24 gol atıldı. Antalyaspor’dan Necati ve Manisaspor’dan Kahe rakip fileleri 2’şer kez havalandırırken, haftanın en gollü maçı, 3-3 sona eren Antalyaspor-Bucaspor karşılaşması oldu. Ligde bu hafta sadece Ankaragücü-Karabük maçında gol sesi çıkmadı.

Hakemler ise, bu hafta 33 sarı ve 7 kırmızı kart gösterdi. Böylece, 31. hafta en çok kırmızı kart çıkan haftalar arasında yer aldı. Konyaspor’dan Perez ile birlikte Sivasspor’dan Eneramo, Bucaspor’dan Serkan Yanık, Bursaspor’dan Ömer ve Ozan, Kayserispor’dan Ziani ve Gaziantepspor’dan Dany kırmızı kart cezalısı durumuna düştü.  Spor Toto Süper ligde 32. hafta perdesi, Cuma günü saat 20.00’de oynanacak Eskişehirspor-Kayserispor maçıyla açılacak. Cumartesi günü, saat 15.00’de İstanbul B.Ş.Bld. Spor-Antalyaspor, 20.00’de Bursaspor-Beşiktaş ve Gaziantepspor-Manisaspor karşı karşıya gelecek. Ligde, Pazar günü ise, saat 16.00 Gençlerbirliği-Konyaspor, 20.00’de Kardemir D.Ç.Karabükspor-Fenerbahçe, Bucaspor-Trabzonspor ve Sivasspor-Ankaragücü maçları oynanacak. Haftanın son maçı ise Pazartesi günü, saat 20.00’de Galatasaray ile Kasımpaşa arasında yapılacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri