Gözler Fenerbahçede

Ligde kötü gidişi Ankaragücü yenilgisiyle de sürdüren ve 9 haftadır galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlılarda, Fenerbahçe maçının hazırlıkları devam ediyor.
Teknik adam Vural toparlanma adına yeni bir döneme girdiklerini söyledi
Konyaspor’da gözler, Pazar akşamı İstanbul’da oynanacak Fenerbahçe maçına çevrildi. Ligde kötü gidişi Ankaragücü yenilgisiyle de sürdüren ve 9 haftadır galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlılarda, bir günlük izinin ardından başlayan Fenerbahçe maçının hazırlıkları dün çift antrenmanla devam etti. Yeşil-beyazlı takımın, Pazartesi günü yaptığı haftanın ilk antrenmanına İzmir’de tedavisine devam eden Mehmet Batdal, U19 Milli Takımında bulunan Ali Dere ve hafif sakatlığı bulunan Gökhan Emreciksin ile kadro dışı bırakılan Barbaros Bahadır Barut katılmadı.
Haftanın ilk çalışması oyuncuların iki takım halinde oynadıkları ve oldukça sert geçen Amerikan Futbolu ile başladı. Futbolcular daha sonra yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartal’ın dün öğle saatlerinde yaptığı ilk antrenmana Mehmet Batdal, Ali Dere ve Barbaros katılmazken, Gökhan Emreciksin ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Teknik direktör yılmaz Vural’ın, Milli takımlar teknik direktörü Hidding’in düzenlediği toplantıya katılmak için İstanbul’da bulunması nedeniyle antrenmanı antrenör Mehmet Demirtaş yaptırdı.  Konya’da günün ikinci antrenmanı da basına açık olarak dün akşam yapıldı.
Yeşili-beyazlılar, bugün de basına açık olarak çalışacaklar ve yarından itibaren basına kapanacaklar.. Konyaspor’da, Fenerbahçe maçının Konya’da çalışmaları Cuma günü öğle saatlerinde gerçekleştirilecek antrenmanla tamamlanacak. Kartallar, İstanbul’a Cuma akşamı uçakla gidecek ve Titanik otelde kampa girecekler. Hazırlıklar Cuma günü İstanbul’da yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak. Spor Toto Süper ligde, geride kalan 24 hafta da, en çok golü, 58 golle lider Fenerbahçe atarken, bunu 51 golle Trabzonspor izledi. Bucaspor 17 golle en az golü atan takım olarak istatistiklere geçti. Konyaspor ise 20 gol atabildi. Kasımpaşa 54 golle en çok gol yiyen takım, Bursaspor ve Gaziantepspor ise 19’ar golle en az gol yiyen takımlar oldu.     
VURAL: YENİ BİR DÖNEME GİRDİK
Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sonuç anlamında kaybettikleri için üzgün olarak kapattıkları haftada rakiplerinde kaybetmeleri nedeniyle sıralamanın değişmemesinin kendilerine adına bir teselli olduğunu belirtirken, kötü gidişe dur denilmesi adına bir takım idari kararlar alındığını ve bu kararların takıma olumlu şekilde yansımasını beklediklerini söyledi. Vural, “Artık toparlanma ve bulunduğumuz dönemden kurtulma adına yeni bir döneme girdik. Fenerbahçe maçına kesinlikle kazanmak için gideceğiz” şeklinde görüş belirtti.
Vural, “Bu hafta sonuç itibariyle bizi çok üzen bir hafta oldu. Ama bir diğer boyutla sevindik. Çünkü puan cetvelinde yine bir değişim olmadı. Kasımpaşa 14, biz 16, Bucaspor 18 ve Sivasspor’da 19 puanda kaldı. Teknik anlamda bakıldığında bizim olduğu kadar rakiplerimiz adına da zor bir hafta başlıyor. Kasımpaşa deplasmanda Trabzonspor, biz deplasmanda Fenerbahçe, Bucaspor sahasında üst sıralar için oynayan Gaziantepspor ve Sivasspor’da yine son haftaların formda takımlarından Kayserispor ile sahasında oynayacak. Kazanılması halinde sıralamada değişikliklerin olabileceği bir hafta yaşayacağız. 3 haftadır maalesef olduğumuz konumdan bir türlü yukarılara çıkamadık. Bu tabiî ki bizi üzüyor. Bizi üzdüğü kadar taraftarlarımızın da ne kadar üzüldüğünün farkındayım” dedi.
Kötü gidişe dur demek adına bazı idari kararlar aldıklarını da sözlerine ekleyen Vural, “Oyuncularımıza performanslarından dolayı 30’ar bin TL para cezası verildi. Barbaros kardeşimiz kadro dışı kalırken, kaptanlık konusunda yeniden bir düzenleme oldu. Erdinç Yavuz yeniden birinci kaptanlığa dönerken, Adnan Güngör ikinci, Ertuğrul Arslan’da üçüncü kaptanlığa getirildi. Oyuncularımıza antrenman öncesi yaptığım konuşmada bundan sonraki dönemde hakikaten bizimle birlikte olmayı düşünen, hem yürek hem de konsantrasyon olarak her şeyini takımımıza verilebilecek arkadaşlarla yolumuza devam etmek istediğimizi söyledik. Ortada 10 maç ve 30 puan var. Bu bir takımın kurtulması adına yeterli bir puandır. Takımımızın toparlanması ve bulunduğu durumdan kurtulması adına yeni bir döneme girdik diye söyleyebilirim. İnşallah alınan bu idari tedbirler takımımıza olumlu yansır. Ve beklediğimiz sonuçları aldığımızı hep birlikte görebiliriz” şeklinde konuştu.
Teknik adam Vural, hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Fenerbahçe maçında rakipten kesinlikle bir korkularının olmadığını belirterek, “Her takımın oynanılacak maçlardan önce özel bir konumu oluyor. Geçen hafta Ankaragücü küme düşme potasından uzaklaşmak istiyordu. Bu hafta Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor. Görüldüğü üzere hiç kolay maç yok. Konyaspor olarak rakibin ne yapılabileceğinden değil de bizim neler yapabileceğimiz konusunda planlar içerisinde olacağız. Buradan kesinlikle net olarak söylüyorum. Kazanmak adına Fenerbahçe maçına gideceğiz. Çünkü bizim için 3 puanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle de böyle güçlü bir rakibe karşı alınacak 3 puanın Konyaspor’un gelecek maçlarına nasıl yansıyacağını ve böyle bir fırsatında bizim adımıza değerlendirilmesi gerektiği mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Fenerbahçe gibi güçlü bir takım ile oynayacağımız için kesinlikle bir korkumuz ve kompleksimiz yok. Herkesin ilk beklentileri bu maçın banko favorisinin Fenerbahçe olduğudur. Bizde bu anlamda rakibimizi yenmek adına elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri