Gözler Denizlisporda

Kartal deplasmanından moralsiz dönen Konyaspor, evinde oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlıların tek hedefi evine kazanarak ara verdiği seriyi devam ettirmek

Kartal deplasmanından moralsiz dönen Konyaspor, evinde oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlıların tek hedefi evine kazanarak ara verdiği seriyi devam ettirmek

 

4 takımın ilk iki ve 6 takımın da Play-Off mücadelesi yaptığı Bank Asya 1. Lig’de sona 11 kala heyecan doruğa çıktı. Haftayı İstanbul deplasmanında Kartalspor yenilgisiyle kapatan Konyaspor’da, Denizlispor maçının hazırlıkları dün başladı. Ligde, 46 puanlı lider Elazığspor ve 44 puanlı Kasımpaşa ile birlikte ilk iki mücadelesi veren Konyaspor’da Kartalspor maçı geride kaldı ve gözler Pazar günü iç sahada Denizlispor ile oynanacak maça çevrildi. Yeşil-beyazlı takımda, bu karşılaşmanın hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenmanla başladı. Kartalspor maçında sakatlanan Serkan’ın tedavisi de sürdürülmekte.. Bugün ve yarın teknik-taktik çalışması yapacak olan Konyaspor’da hazırlıklar Cumartesi günü tamamlanacak. Kırmızı kart cezalarını tamamlayan Ertuğrul ve Abdullah, teknik adamlar forma vermesi halinde Denizlispor’a karşı oynayacaklar. 

LİGDE HEYECAN DORUKTA

Bank Asya 1. ligde, sona 11 hafta kala heyecan doruğa çıktı.. 46 puanlı Elazığspor, 44 puanlı Kasımpaşa ve 39’ar puanlı Akhisar ve Konyaspor’un ilk iki mücadelesi verdiği ligde, 6 takım ise ilk 6 arasına girmek için uğraş veriyor. Bu takımlar; ilk ikiye girememeleri halinde Konyaspor ve Akhisar ile birlikte 36’şar puanlı Boluspor, Çaykur Rizespor, 33’er puanlı Erciyesspor ve son haftalarda toparlanan Karşıyaka. 31’er puanlı Gaziantep BŞ ve Kartalspor ise rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek. Ligde, 11 puanlı Güngörenspor ile 18’er puanlı Giresunspor ve Sakaryaspor’un umutları giderek azalmakta. Ligde kalma uğraşı veren bu takımların hemen üzerinde 25 puanlı Göztepe ve 26 puanlı Denizlispor yer almakta. 28 puanlı Linyitspor ve 29 puanlı Bucaspor, bu takımlara oranla daha rahat konumda bulunmakta. Ancak 3 puanlı sistemde farkın, iki-üç maçta kapanacak olması bu takımları da tehlikenin içerisine çekmekte.  

24. HAFTADA ZOR MAÇLAR

Bank Asya 12. ligde 24. hafta da zirve takımlarını zor maçlar bekliyor. Lig lideri Elazığspor bu hafta 5. sırada yer alan Boluspor’u konuk ederken, Kasımpaşa’nın rakibi ise, alt sıralardaki Giresunspor. İzmir derbisinde Bucaspor ile Karşıyaka kapışacak. Ligde 3. sırada bulunan Akhisar, İzmir’de Göztepe ile mücadele edecek. Haftanın diğer maçlarında; Konyaspor-Denizlispor, Adanaspor-Gaziantep BŞ, Erciyesspor-Güngörenspor, T. Linyitspor-Rizespor ve Kartalspor-Sakaryaspor karşı karşıya gelecek.

SERBAY: KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Kartalspor karşısında alınan yenilgiye üzüldüklerini ancak bunun her şeyin sonu anlamına gelmediğine işaret eden genç oyunculardan Serbay Yağız, Denizlispor maçından 3 puanla ayrılarak yeniden bir çıkış yakalayacakları konusunda kendilerine güvendiklerini söyledi. Takımların hedefleri doğrultusunda zorlu maçlar oynadıklarını ifade eden genç Serbay Yağız, “Hedefe giden yolda her türlü sonuç alınabilir. Ama bizim gibi dirençli bir takıma Kartalspor maçında ilk 30 dakikada yediğimiz 3 gol ve ilk yarıdaki kötü oyun yakışmadı. Futbolun içerisinde olan ve normal karşılanan bu durumla inşallah bir daha karşılaşmayız. Biz iyi takımız. Bunu geride kalan 23 haftada gösterdik. Kaybettiğimiz maçlarda bile rakiplerimiz bize üstünlük sağlayamadı. Sadece bir maç kaybettik ve bu nedenle oturup ağlayacak, hedefimizden uzaklaşacak değiliz. İddiamızı son ana kadar devam ettireceğiz ve Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e taşıma adına elimizden geleni yapacağız. 11 maçımız kaldı. Denizlispor ile sahamızda oynayacağımız karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak galibiyetlere bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz” diye görüş belirtti. 

DENİZLİ CEPHESİ GALİBİYET İSTİYOR

Bank Asya 1. Lig’de Bucaspor’u 1-0 mağlup eden Denizlispor’un kulüp başkanı Yurdal Duman, “Çıkışımız sürecek” dedi. Duman, yaptığı açıklamada, Bucaspor maçında çok iyi bir oyun ortaya koyan futbolcularını tebrik ederek, kazandıkları 3 puanla moral bulduklarını söyledi. Stres ve bazı sıkıntıların geride kaldığını kaydeden Duman, “Bucaspor maçında alınan galibiyet bizim için çok önemliydi. Oyuncularımız sahada iyi mücadele ettiler. Farklı bitireceğimiz maçı 1-0 kazandık. Önemli olan galibiyetti. Çıkışımız sürecek” dedi. Duman, hızla alt sıralardan kurtulmaya çalıştıklarını, play-off’u düşünmediklerini dile getirdi. Konyaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayan Denizlispor’da Başkan Duman, zorlu bir rakiple deplasmanda karşılaşacaklarını ve evlerine galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri