Gözler Darüşşafaka’da

Ligde sıkıntılı günler yaşayan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, son haftada Darüşşafaka ile tarihi bir sınava çıkacak. Temsilcimiz kazanırsa ligde kalacak, aksi halde farklı hesaplar yapacak.

BEKO Basketbol Ligi’nde 29.haftada Türk Telekom’a evinde kaybeden temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, kümede kalma şansını son haftaya bıraktı. Ligde son haftada Darüşşafaka ile deplasmanda karşılaşacak sarı-mavililer bu karşılaşmayı kazanması halinde farklı hesaplara girmeden ligde kalmayı garantileyecek. Casa Ted’ten sonra ligden düşen ikinci takım olmamak için Aliağa Belediyespor ve Antalya Kepez ile kıran kırana bir yarışın içine giren Üniversitespor, Antalya Kepez’e ikili averajda üstünlük sağlarken, Aliağa’nın gerisinde kaldı. Kepez’i her iki maçta mağlup eden sarı-mavililer, Aliağa’yı sezonun ilk yarısında oynanan maçta 83-82 mağlup eden sarı-mavililer, rakibine deplasmanda 50-40 mağlup olmuştu. Son hafta maçlarında temsilcimiz Darüşşafaka’ya konuk olacak. Antalya Kepez evinde Oyak Reno ile, Aliağa ise Erdemir ile karşılaşacak. Aliağa ve Kepez’in kazanıp Üniversitespor’un kaybetmesi halinde iş ikili averaja kalırsa, sarı-mavililer lige veda eden takım olacak.

Hiçbir hesabın içine girmeden Darüşşafaka deplasmanından galibiyetle dönerek ligde kalmayı garantilemek isteyen sarı-mavililer zorlu maçın hazırlıklarına 19 Mayıs Spor Salonu’nda başladı. Temsilcimizde eksik oyuncu yok. Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, Darüşşafaka’yı yenerek çeşitli hesaplara girmeden ligde kalmak istediklerini söyledi. İplerin kendi ellerinde olduğunu vurgulayan Kamanlı, Darüşşafaka’yı yenerek kümede kalacaklarına inandığını söyledi. Ligde kaybetmemeleri gereken birçok maçtan mağlubiyetle ayrıldıklarını ifade eden Kamanlı, “Darüşşafaka son şansımız. Ligde kalmak için bu maçı kazanmaktan başka yolumuz yok. Oyuncularımıza güveniyorum. Bu maçı alarak ligde kalacağız” diye konuştu.
EFES, LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi’nde 29. hafta maçları tamamlanırken, Efes Pilsen bu haftayı da ilk sırada bitirdi. Efes,sahasında konuk ettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 97-89 yenerek puanını 56’ya çıkardı ve bu haftayı da lider olarak tamamladı.Lig ikincisi Türk Telekom ise deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni 84-65’lik skorla geçti. Başkent ekibi, puanını 50’ye çıkardı ve bu hafta da averajla ikinci sıradaki yerini korudu.Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Erdemirspor’u 81-75 yenerken, Galatasaray Cafe Crown da sahasında Aliağa Petkim’i 84-59’luk skorla geçmeyi başardı.Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:Casa TED Ankara Kolejliler-OYAK Renault: 67-82,Pınar Karşıyaka-Beşiktaş Cola Turka: 87-89,Efes Pilsen-Antalya Büyükşehir Belediyesi: 97-89 Erdemirspor-Fenerbahçe Ülker: 75-81,Galatasaray Cafe Crown-Aliağa Petkim: 84-59 Banvit-Darüşşafaka Cooper Tires: 93-95,Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Türk Telekom: 65-84Kepez Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi: 91-82
Ligde normal sezonun son haftasında ise Beşiktaş Cola Turka-Casa TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom-Galatasaray Cafe Crown, Antalya Büyükşehir Belediyesi-Banvit, Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Cooper Tires-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Aliağa Petkim-Erdemirspor, OYAK Renault-Kepez Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi-Efes Pilsen karşılaşmaları yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri