Gözler Buca’ya çevrildi

Konyaspor, Lig’de üç haftayı geride bırakırken zorlu haftalarda aldığı 4 puanın sevincini yaşıyor. Yeşil-beyazlılar, 4. haftada oynanacak olan Bucaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Lig’de üç haftayı geride bırakırken zorlu haftalarda aldığı 4 puanın sevincini yaşıyor. Özellikle Gaziantepspor maçında ortaya koyduğu futbolla göz dolduran yeşil-beyazlılar, tüm Konya’yı sevindirirken gelecek için de ümit vaat etti. Lig’e verilen mili ara nedeni ile önümüzdeki hafta sonu maç yapmayacak olan Konyaspor, 4. haftada oynanacak olan Bucaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak. Bugün akşam tesislerde toplanacak olan yeşil-beyazlılar, yarın akşam Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde teknik adam Ziya Doğan nezaretinde tek idman yapacak. Konyaspor’a,  Eskişehirspor maçında sakatlanan Erdal, Peter Grajciar ile dizindeki sakatlığı devam eden Emrah Eren ile birlikte Gaziantepspor karşılaşmasında forma giymeyen, Burak Karaduman ve Thiery Tazemeta’nın tedavileri ise alıksız devam ediyor.

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, “Hakemlerimizin art niyetli olmadığını biliyoruz, ancak daha dikkatli davranmalarını ve sonucu belirlememelerini istiyoruz” dedi. Karapınar, kulübün resmi sitesinden yaptığı açıklamada, dünkü Gaziantepspor maçında galibiyeti hak ettiklerini, ancak hakemlerin yanlış değerlendirmeleri sonucunda 2 puan kaybı yaşadıklarını savundu. Gösterilen mücadeleden dolayı teknik heyeti ve oyuncuları kutlayan Karapınar, “Gaziantep deplasmanı tüm takımlar için önemli ve zor bir deplasman. Sezonun ilk haftalarında sıkıntılar yaşayabileceğimizi defalarca söyledik. Ancak haftalar ilerledikçe takımımızda taşlar yerine oturmaya başladı. Mağlup duruma düşmemize rağmen bir an olsun oyun disiplininden kopmadık ve kazanmak adına iyi bir mücadele ortaya koyduk” diye devam etti. Karapınar, hakemlerin daha dikkatli davranmalarının gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Penaltı pozisyonunda herkes topun oyuncumuzun sırtına çarptığını gördü. Ancak Barış Şimşek takdir hakkını penaltıdan yana kullandı. Hakemlerimizin art niyetli olmadığını biliyoruz, ancak daha dikkatli davranmalarını ve sonucu belirlememelerini istiyoruz.”
MONTONA: DAHA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR
İlk kez forma giydiği Gaziantepspor lig maçında bir de gol atan Kolombiyalı oyuncu Johnnier Montona, galibiyeti kaçıran tarafın Konyaspor’umuz olduğunu belirtirken, gerek bireysel gerekse takım olarak var olan eksiklikleri gidereceklerini ve ondan sonra Konyaspor’umuzu daha güzel günlerin beklediğini sözlerine ekledi. Sezon başında Peru’nun Alianza Lima takımından transfer edilen Kolombiyalı oyuncu Johnnier Montona, Gaziantepspor karşısındaki mücadelelerinin ve oyunlarının karşılığının galibiyet olduğunu ancak 1 puana razı olduklarını söyledi.
Bu sezon ilk kez Gaziantepspor maçında şans bulduğunu ifade eden Johnnier Montona, “Güney ve Kuzey Amerika’da futbol daha çok tekniğe dayalı olarak oynanıyor ve bir şov olarak algılanıyor. Ama Avrupa’da ve Türkiye’de bu böyle değil. Burada daha çok fizik güce ve kapasiteye dayalı bir futbol anlayışı hakim. Geldiğim günden beri bana verilen program dahilinde çalışarak hazır duruma geldim. Gaziantepspor maçında takım olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Kendi hatamızdan kalemizde golü gördük. Onun dışında ilk yarıda rakibimize ciddi bir gol pozisyonu vermedik. İyi savunma yaparak ve hücuma çıkarak gol aradık. Kaçırdığımız pozisyonların ardından son dakikada benim attığım golle soyunma odasına berabere girmek moral oldu. İkinci yarı rakibimizin üzerimize geleceğini ve nasıl oynamamız gerektiğini biliyorduk. Beklediğimiz gibi oldu. İkinci golü bularak öne geçtik. Ardından kırmızı kart ile rakibimiz 10 kişi kaldı. Farkı arttırmak istediğimiz anda hiçbir anlam veremediğim şekilde Veli arkadaşımın sırtına çarpan topa penaltı kararı verildi. Maç 2-2’ye geldi. Kalan dakikalarda kazanmak adına gücümüzü ortaya koyduk. Fakat başaramadık. Maçtan 1 puanla ayrıldık. Normalde deplasmanda alınan puana sevinilmesi gerekir. Ama biz iyi oyunumuzun ve mücadelemizin karşılığını alamadığımız ve galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. Sahada kazanmak için mücadele veren arkadaşlarımı ve teknik heyetimizi kutluyorum” dedi.
Henüz tam anlamıyla hazır olmadığını da sözlerine ekleyen Kolombiyalı Montona, “Eksiklerimin olduğunu biliyorum. Bunları gidermek adına da çalışmalar yapıyorum. Lige verilen ara hem ben hem de takımımız adına son derece faydalı olacaktır. Yapacağımız çalışmalarla bir sonraki oynayacağımız Bucaspor maçına kadar hazır olacağımıza inanıyorum. Taraftarlarımız sabırlı olsunlar. Bundan sonra onları daha fazla mutlu edeceğiz. Konyaspor’u çok daha güzel günler bekliyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri