Gözler Akyürek’te

Konyasporda 18 Haziran Perşembe günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul için ciddi bir başkan adayı ve liste ortaya çıkmazken, Belediye Başkanı Tahir Akyürek bu konuda çalışmalarını sürdürüyor
Konyaspor’da 18 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongre için  geri sayım sürerken, ortada ciddi bir başkan adayının ve ciddi bir listenin olmamasının tedirginliği sürüyor. Mehmet Ali Kuntoğlu ve yönetiminin Olağanüstü Genel Kurul kararı almasından sonra deyim yerindeyse ortada kalan Konyaspor’da henüz bir başkan adayının çıkmaması, gözleri Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevirdi. Konyaspor’un içerisinde bulunduğu bu durumdan çok rahatsız olan Akyürek’in bazı çalışmalar yaptığı, özellikle Konyaspor’u en iyi şekilde temsil edebilecek ve takımı yeniden Turkcell Süper Lige yükseltecek bir başkan ve yönetim arayışında olduğu öğrenildi.  Bu konuda spora yakın kişilerle sürekli istişareler de bulunduğu öğrenilen Akyürek’in çok sıkıntılı olduğu, ancak başkan ve yönetim sorununu çözmek içinde yoğun bir mesai verdiği sızan bilgiler arasında.
AHMET ŞAN SICAK BAKMIYOR
Konyaspor’da iki dönem başkanlık yapan, 18 Haziran’da yapılacak genel kurulda da liste çıkarması arzulanan ve bu konuda kendisine yoğun bir talep gelen Ahmet Şan, yeniden görev almaya sıcak bakmıyor. Yeşil-beyazlı kulüpte, geride kalan bir hafta içerisinde nabız yoklamaları dışında ciddi bir çalışma yapılamaması nedeniyle başkanlık konusunda ortaya net bir görüntü çıkmadı.  Spor kamuoyunun Başkan olmasında birleştiği Ahmet Şan’ın, Kombassan Holding’de işlerinin yoğun olmasını ileri sürerek aday olmak istemediğini dile getirmesi, bunun dışında genel kurulun bu hafta yapılamayacak olması nedeniyle ciddi bir başkan adayının çıkmaması nedeniyle Konyaspor’u günler bekliyor.  Konyaspor camiasının, geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan ve hiç bir proje sunmayan Abdullah Kalkan’ın Başkanlığına ise sıcak bakmadığı ve Kalkan’ın kongrede liste çıkaramayacağı ileri sürüldü.
Geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günleri Ankara’da, Federasyonun genel kuruluna katılan ve başkanlık için ismi ön planda geçen Ahmet Şan, kendisiyle görüşen basın mensuplarına, Holdingdeki işlerinin yoğun olması nedeniyle tekrar göreve gelme konusunu düşünmediğini dile getirdiği öğrenildi. Ahmet Şan’ın, işleri nedeniyle Salı günü yurt dışına çıkacağı ve hafta sonu Türkiye’ye döneceği öğrenildi.  Konyaspor’da bir diğer başkan adayı olarak ismi geçen Bahattin Karapınar. Konyaspor’da, genel kurulun ikinci oturumunun yapılacağı 25 Haziran Perşembe gününe kadar Başkan adayının ve yönetim listesinin netleşebileceği, bunun içinde önümüzdeki hafta sonundan itibaren çalışmaların daha da yoğunlaştırılacağı açıklandı.   Bilindiği gibi Pazartesi günü Valilikte,  Vali Osman Aydın başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de katılmasıyla geniş kapsamla bir toplantı yapılacak.
CUMHUR ÜNÜVAR: KONYASPOR’A BAŞKAN BULUNUR, AMA..
Konyaspor’un eski asbaşkanlarından ve Ankara temsilcilerinden Cumhur Ünüvar, kulübün içine düştüğü bu kaos ortamından hem çıkmasının gerektiğini, dolayısıyla da kulübün başına sektöre uzak olmayan, temsil gücü yüksek bir başkan adayının gelmesinin son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Konyaspor’a başkan bulunur, ama Konyaspor’u ve Konya’yı iyi temsil edecek bir başkanın göreve gelmesi gerekir” dedi.
Ünüvar, “Konyaspor buralara gelmeyi hiçte hak etmedi. Ancak, yanlış tercihler yolun sonuna gelinmesinde önemli rol oynadı. Şimdi geriye bakmanın kimseye bir yararı yok demenin de anlamı yok. Geriye bakılmalı ve bundan ders çıkarılmalı.  Konyaspor’un bir başarılı olduğu döneme bakılmalı, bir de bugünkü durumuna. Benim söylemek istediğim şu; Konyaspor başkansız ya da yönetimsiz kalmaz, ama görevi ehline vermek gerekir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri