Gözler Adana’ya çevrildi

Bolu maçını 3-1 kazanarak zirve yürüyüşüne kayıpsız devam eden Konyaspor, ligin 14. haftasında oynayacağı Adanaspor maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlıların tek hedefi zorlu deplasmandan kayıpsız dönmek

Ligin 4. haftasında Bucaspor’u devirerek liderliğe yükselen Konyaspor zirveyi bırakmıyor. 10 haftadır lider olan yeşil-beyazlılar, ligin 13. haftasında da zirvenin iddialı takımlarından Boluspor’u net bir skorla yenerek yoluna emin adımlarla devam etti. Pazar günü, Boluspor’u devirerek puanını 30’a çıkartan ve Karabükspor’un da Rizespor’u yenmesi sonucu rakibiyle aradaki 3 puanlık farkı koruyan yeşil-beyazlılarda, Pazar günü deplasmanda yapılacak Adanaspor maçının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün akşam Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen yenileme idmanıyla başladı.

Kartallar, çalışmalarını bugün kondisyon ve teknik-taktik yarın taktik antrenmanlarıyla sürdürecekler ve Cuma günü kombine idman ve Cumartesi günü de sabah ter atarak hazırlıkları tamamlayacaklar ve aynı gün öğleden sonra Adana’ya giderek kampa girecekler.  Konyaspor’da, sakatlıkları nedeniyle Bolu maçında forma giyemeyen Abdulvahit ve Eser’in Adana maçına hazır olabilecekleri bildirildi. Takımda tek eksik Koray.
Konyaspor, geride kalan 13. hafta da lige damgasını vurdu. Kartallar, 30 puanla lider olurken, ikinci sırada 27 puanla Karabükspor ve 3. sırada da 25 puanla Altay yer almakta. Kartallar, 9 galibiyetle en çok kazanan ve 1 yenilgiyle de en az yenilen takım ünvanına sahip. Karabükspor 29 golle ene çok gol atan takım olurken, bu takımı 23 golle Konyaspor izledi. Ligde Kocaelispor 1 galibiyetle en az kazanan takım olurken, yeşil-siyahlılar geride kalan 13 maçta 5 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Ligde en az golü, 9 golle Kartalspor yerken, Konyaspor ise kalesinde 11 gol gördü. Karabükspor 17, Konyaspor ise artı 12 averaja sahip. Bank Asya 1. ligde Orduspor 9 golle en az gol atan ve Erciyesspor ise 24 golle en çok gol yiyene takım oldu.
KARAPINAR: KONYASPOR ŞAMPİYON OLACAK
Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, önemli bir galibiyet aldıklarını belirtirken, ikisi iç saha, ikisi deplasman olmak üzere kalan 4 maçı da en az puan kaybıyla kapatarak önce ilk devreyi, ardından da sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarına inandıklarını söyledi. Boluspor gibi sezona çok iddialı hazırlanan ve Turkcell Süper Lig yolunda Bank Asya 1.Lig’in en iddialı takımlarından birini mağlup ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Karapınar “Oynayacağımız maç öncesinde teknik heyetinde bir değişikliğe gittiler. Her teknik direktör değişikliğinin takımlar açısından taze kan ve moral olduğunu biliyorduk. Konyaspor, en taktiksel anlamda oynadığı maçı galibiyetle ve kayıpsız tamamlamasını bildi. Rakibine çok fazla pozisyon vermeden kendi oyununu kabul ettirdi. Biz lider bir takımız. Bunun verdiği özgüvenle kendi oyununu rakibine kabul ettiren bir tarzda oyun oynadık. İlk yarı itibariyle içeride oynayacağımız iki maçımız daha var. Deplasmandan da iki maçımız var. Bu 4 maçtan alacağımız en yüksek puanlarla ilk yarıyı lider olarak ve en yüksek puanla kapatmak istiyoruz.
Her zaman söylüyorum. Bir kez daha söyleyeceğim. “Konyaspor’umuz şampiyon olacaktır”. Bu birlikteliğimiz ve inancımız bizi bu kadar gönülden ve iddialı konuşturuyor. Özellikle taraftarlarımıza Boluspor maçına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ilginin kalan maçlarımızda daha da artmasını istiyorum. Tüm Konya şehri şampiyonluğa emin adımlarla giden takımımıza Boluspor maçında olduğu gibi lütfen sahip çıksın. Oyuncularımızı ve çok yerinde müdahalelerle oyunun şeklini değiştiren teknik ekibimizi kutluyorum” dedi.
YÖNET: BU YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK
Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet ise Boluspor’a karşı 3-1’lik skorla çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirtirken, sezon başında çıktıkları yolun sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandıklarını ifade ederek, Boluspor maçında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarımızdan aynı desteği kalan haftalarda görmek istediklerini sözlerine ekledi.
Açıklamasına “Galip gelinen maçlardan sonra konuşmak inanılmaz güzel bir duygu” sözleriyle başlayan Yönet “Hafta başında Bayrak As Kampanyası dolayısıyla geçmiş dönemlerde görev almış eski başkanlarımız, değerli yönetici ağabeylerimiz, eski yöneticilerimiz, maça gelen taraftarlarımız inanılmaz bir birliktelik ve bütünlük yakaladık. Çok güzel görüntüler veriyoruz. Maça gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bank Asya 1.Lig’deki her maç çok zorlu geçiyor. Boluspor karşısında da zaman zaman zorlandığımız dönemler oldu. Ancak 3-1 gibi çok güzel bir sonuçla sahadan ayrıldık. Önümüzdeki zorlu maratonda bir zor maçı daha kayıpsız kapattık. Hem teknik kadromuz hem de oyuncu kadromuz görevlerinin ve sorumluluklarının bilincindeler ve çok iyi çalışıyorlar. Her maça ayrı motive oluyorlar. Bütün futbolcularımızın tek tek gözlerinden öpüyoruz. Maça gelerek bizleri destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Seyirci sayımızın bundan sonraki maçlarda da artarak devam etmesini diliyoruz. Konyaspor’u layık olduğu Turkcell Süper Lig’e taşıyacağız. Konyaspor Dergimizin çıkan ikinci sayısının başlığı ‘Bu Yolun Sonu Şampiyonluk”. Buradan bir kez daha ben tekrar etmek istiyorum. Çıktığımız “Bu Yolun Sonu Şampiyonluk”.Bu yolda taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar. Desteklerini bekliyoruz. Herkese ilgisinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri