Gözaltına Alınan Polisler Adliyeye Sevk Edildi (2)

Kocaeli merkezli, 8 ili kapsayan polise yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 isim, Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Polislerin getirilmesinden önce, adliye önünün demir bariyerle çevrilmesi dikkat çekti. Polisler adliyeye alınırken,...

Kocaeli merkezli, 8 ili kapsayan polise yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 isim, Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Polislerin getirilmesinden önce, adliye önünün demir bariyerle çevrilmesi dikkat çekti. Polisler adliyeye alınırken, basın mensupları uzaklaştırıldı. Aileler de adliyeye gelerek, polislere destek verdi. Gözaltına alınanlardan Özgür Nikbay'ın ağabeyi Uğur Nikbay, "Bunların tek suçları, vatanını sevmek, milletini sevmek ve görevini layıkıyla yapmaktır. Bu yapılanlar, Türk milletinin bu vatansever evlatlarını hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Biz burada olmaktan, onların yanında olmaktan onur duyuyoruz." dedi.

Önceki gün, Kocaeli merkezli, 8 ilde başlatılan operasyonda 17 polise işlem yapıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'ı kapsayan operasyonda, 17 polisin ikametlerinde arama yapıldı. Dün de söz konusu 17 polisten 11'i gözaltına alındı. Şehir dışında gözaltına alınan bir polis de gece saatlerinde emniyete getirildi. Gözaltına alınan isimlerin tamamının istihbaratçı olduğu öğrenildi. Polislerin ifadelerinin emniyette alınmadığı kaydedildi. Bugün sabah saatlerinde, gözaltına alınan isimler Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Polisler gelmeden önce, adliyenin çevresi demir bariyerle çevrildi. Polisler adliyeye alınırken, çekim yapan basın mensupları uzaklaştırıldı. Polisler uzaktan görüntü almak zorunda kaldı.

Polislerin yakınları ve vatandaşlar da Kocaeli Adliyesi'ne geldi. Bu isimlerden biri de gözaltına alınanlardan Özgür Nikbay'ın ağabeyi Uğur Nikbay. 34 yıllık eğitimci olduğunu belirten Uğur Nikbay, kardeşi Özgür Nikbay'ın bir yıl önceye kadar, Kocaeli'nde istihbarat şube müdürü olarak görev yaptığını kaydetti. Nikbay, algı operasyonlarına tepki göstererek, şöyle dedi: "Son zamanlarda Türkiye'de ne yazık ki bir algı operasyonu sonucu, bu vatansever gençlerimiz gözaltına alındı. Daha önce, yetkili ağızlardan il emniyet müdürü, tutuklama, gözaltı yok demesine rağmen, aradan 12 saat geçmeden bu kişiler apar topar evlerinden alındılar. Bugün buraya getirdiler. Bunların tek suçları, vatanını sevmek, milletini sevmek ve görevini layıkıyla yapmaktır. Bu yapılanlar, Türk milletinin bu vatansever evlatlarını hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Biz burada olmaktan, onların yanında olmaktan onur duyuyoruz. Ama ülkemiz adına üzücü bir olay. Bugün vatanı bölmek, parçalamak isteyenler çok rahatlıkla, her yere gidip, her yerde istediği şekilde davranmakta. Ama bu vatanı savunanlar, bu vatana sahip çıkanlar, ne yazık ki bugün gözaltındalar."

Süreçten çok etkilendiklerini kaydeden Nikbay, "Elbette bu süreçten çok etkilendik. Ben ağabeyim. Benim kardeşim 3 aydır görevden uzaklaştırıldı, açıktaydı. Ne yaptı ki 3 aydır açıkta tutuyorsunuz, göreve döndürmüyorsunuz? Arkasından da gözaltı kararıyla buraya getiriyorsunuz. Çok acıdır ki dün sabah saat 9'da evine ani bir baskın yapıldı ve 4 saat 9 kişiyle arama yapıyorlar. Bir emniyet mensubunun evinde ne arıyorsunuz siz? Bu insan görevini layıkıyla yapmaktan başka bir şey yapmadı. 9 kişi, 4 saat bu evde ne ararsınız? Bu insanın görevini layıkıyla yapmaktan başka bir suçu yoktur. Adalet yerini bulacaktır. Bugün bunların salıverileceğini düşünüyoruz. İsnat edilen suça bakıldığı zaman, elle tutulur bir şey yoktur. Ben de devlet memuruyum, 34 yıldır okul yöneticisiyim. İddianameye şöyle bir göz attım, elle tutulur, gözle görülür bir şey yoktur. Tamamen hayali suçlamalarla bunlar gözaltına alınmışlardır." diye konuştu.

Nikbay, kardeşinin 6 yıl ABD'de eğitim aldığının altını çizerek, "Bu kişi 6 yıl ABD'de eğitim almış, doktoralı şube müdürü. Böyle yetiştirdiğiniz insanı siz yalanla iftirayla gözaltına alıyorsunuz. Bu insana, bu devlet emek vermiş, masraf etmiş, doktorasını ABD'de yaptırmış. Doktora yapmış kaç tane senin elemanın var? Bundan istifade edeceğin yerde, bunları bertaraf ediyorsunuz. Türkiye, bugünlerde zor günlerden geçiyor ama Türk milleti büyüktür, her türlü üstesinden gelecek." Özgür Nikbay'ın oğlu Burak Nikbay da babasının kendilerine ayırmadığı vakti vatanına, milletine ayırdığını anlattı. Nikbay, sonuna kadar babasının arkasında olduklarını dile getirdi.

Özgür Nikbay'ın eşi Çamay Nikbay da şunları söyledi: "Gurur duyuyoruz eşimle. Yanlış yapılmış hiçbir iş yoktur. Serbest bırakılacaklarını düşünüyoruz. Dosyanın içi boş. Gözaltı olmayacak dendi, ertesi gün olay değişti. Biz hiç üzülmüyoruz. İçimiz rahat olduğu için yapılan yanlış bir şey olmadığı için. Sadece demek ki çok güzel işler yapmışlar ki daha çok gururlanıyoruz, güç alıyoruz. İçimiz rahat. Huzurluyuz, sıkıntımız üzüntümüz yok." Ailelerin adliye önünde bekleyişleri sürüyor. Öte yandan, adliyeye sevk edilen polislerin ifade alma işlemlerinin yaklaşık bir saat önce alınmaya başlandığı öğrenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri