Göz Hastalıkları Uzmanından Göz Sağlığı Ve Güneş Gözlüğü Uyarısı

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Ali Asgar Yetkin, göz sağlığı için güneş gözlüğünün önemli olduğunu belirtt...

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Ali Asgar Yetkin, göz sağlığı için güneş gözlüğünün önemli olduğunu belirtti.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Ali Asgar Yetkin, gözün güneşten gelen zararlı ışınlardan korunması için standartlara uygun gözlük kullanımının çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle yaklaşan yaz ayı, iklim değişiklikleri ve ozon tabakasının incelmesinin verdiği etkiyle uzun süre güneş ışınlarına ve özellikle mor ötesi zararlı ışınlara maruz kalmanın gözde kataraktın yanı sıra sarı nokta hastalığına, göz çevresindeki ciltte kanserlere neden olduğunu, aynı şekilde göz yüzeyini örten dokuda değişiklikler gözlerde kızarıklık, sulanma, yanma-batma gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken kurallara da değinen Op. Dr.Ali Asgar Yetkin, “Güneş gözlüklerinin belli bir standardı ve Sağlık Bakanlığınca onaylanmış sertifikası mutlaka bulunmalıdır. Her güneş gözlüğü ültraviyole ışınları tutmamaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğünün ültraviyole filtreli, kaliteli ve yüz yapısına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca numaralı gözlük kullananlar güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz doktorlarına danışmalıdır” ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri