‘Göstermelik kutlamalarla sorunlarımız çözülmez’

1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, “Yöneticilerin bizleri kendilerine hizmet ettirerek yaptıkları göstermelik kutlamalarını kabul etmiyoruz" dedi.

1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, “Yöneticilerin bizleri kendilerine hizmet ettirerek yaptıkları göstermelik kutlamalarını kabul etmiyoruz. Zamana bağlı kalmadan eksikliği tespit edilen sorunların yetkili mercilerce iletildiğinde dikkate alınıp anında çözülmesi için adım atılmasını bekliyoruz” dedi

Kamu-Sen konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetlerini sürdüren Türk Diyanet Vakfı Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, şu görüşleri savundu: “Görevlilerimizle alakalı sahada eksikliğini tespit etmiş olduğumuz konuları iletmiş olduğumuz da çözüme dönük tek bir adım atmayan mercilerin göstermelik kutlamalarını kabul etmiyoruz. Hizmeti, tebliğ üslubundan uzaklaştırıp, reklama dönük hareket edenlerin göstermelik kutlamalarını kabul etmiyoruz. İlim, İrfan ve Hikmet yolunda bilgi ve hizmetleri tartışılan din görevlilerini, hatırı sayılır güruh, grup, dernek ve saire lerin merhametine terk edenlerin kutlamalarını kabul etmiyoruz. Bir günlüğüne de olsa sevilmeyi, hürmete layık anılmayı, saygı görmeyi beklerken, günümüzü kutlayacağını iddia eden yöneticilerin bizi kendilerine hizmet ettirerek göstermelik kutlamalarını kabul etmiyoruz.”

Sendika olarak din görevlilerinin karşı karşıya kaldıkları sorunları yetkili mercilerin çözmesi konusunda adım atmalarını beklediklerini belirten İğdi, “Bütün Din Gönüllüsü kardeşlerimin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eder, yüce Rabbimden sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri